Riiber isolerer seg for å kopiere gull-sesongen

RUKA (VG) Full isolasjon fra omverden for å trene i fred. Det er hva kombinertstjernen Jarl Magnus Riiber (22) gjør for å parkere konkurrentene – også kommende vinter.

Han bekrefter – etter en runde på podiet sammen med Akito Watabe (Japan) og Franz-Josef Rehrl (Østerrike) på den internasjonale pressekonferansen i Ruka torsdag – at han «stenger seg ute fra samfunnet» i treningsperioder.

– Jeg prøver å få kontinuitet i treningsarbeidet, og holde meg unna sykdom, det er da jeg velger å stikke på hytta sammen med broder’n (Harald Johnas) for bare å trene, sier Jarl Magnus Riiber.

MESTER: Jarl Magnus Riiber hadde drømmesesong i kombinert i fjor. Her fra pressetreffet i Ruka torsdag kveld. Foto: Terje Pedersen

Når VG spør om detaljer fra livet som isolert gliser han litt.

– Jeg skrur av for e-poster, og sosiale medier. Jeg fokuserer bare på trening, sover mest mulig, og liker å endre døgnrytmen. Blant annet ved å stå opp klokken 04.00 - spise frokost - og være på ski 05.30, sier Riiber.

les også

Kombinert-Moan om vektkampen: – Godt å legge seg uten å være sulten

Han forteller også at han enkelte dager stikker inn i Nordmarka på ultralange treningsturer med innlagte matpauser. Det var en suksess foran forrige sesong. Og det har han fortsatt med.

Forrige sesong var han i en egen klasse. Oslo-gutten, som bor i nabolaget til Holmenkollbakken, herjet med seiersvante tyskere. Han ble VM-kongen i Seefeld med to gull og ett sølv. I verdenscupen vant han 12 renn. 11 av dem på rad.

Og samtidig brøt han en forbannelse i vår gamle paradegren. Han ble første nordmann til å vinne verdenscupen sammenlagt siden Bjarte Engen Vik gjorde det – helt tilbake i 1999.

Fredag er det sesongåpning i vinterlige Ruka – dypt inne i de finske skoger i grensetraktene mot Russland – med storbakke/5 kilometer. I fjor innledet Riiber med annenplass her. Så startet eventyret med «hat trick» på Lillehammer helgen etter. Ikke før FIS-kalenderen viste 16. mars (Schonach) gikk han på tap (tredjeplass).

– Jeg er veldig nervøs. Sesongen i fjor var ekstremt bra. 12 seiere i World Cup er ikke noe man kan be om i år. Men jeg har jobbet strukturert, og har tatt tak i de svakhetene jeg hadde i fjor, sier Jarl Magnus Riiber

les også

Riiber tangerte Manninens rekordsesong

Sportssjef Ivar Stuan medgir at det noe oppsiktsvekkende treningsopplegget fører til at kombinertlandslagets klare ener nødvendigvis står litt utenfor i perioder.

– Riiber er mindre sammen med oss, men det er overhodet ingen kritikk. Vi lar utøverne få individuelle tilpasninger. Det gjelder andre på laget også, sier Ivar Stuan.

144 meter banket Riiber til med i «Provisional Competition Round» torsdag kveld. Klart best. Bare trening riktignok. Men. Det blir tellende hvis det ikke lar seg gjøre å gjennomføre hoppdelen fredag av værmessige årsaker.

les også

Her skåler VM-heltene for slutten på gulltørken

– Det er første gang jeg føler at jeg får en grei start her i Ruka. Nå fikk jeg ut god hopping, og det gir en helt annen selvtillit, sier Jarl Magnus Riiber.

PS! Det var ikke bare Riiber som hoppet godt at de norske kombinertguttene. Jens Lurås Oftebro var nest best, mens Jørgen Graabak endte på fjerdeplass. Einar Lurås Oftebro kom på femte og Espen Bjørnstad på syvende.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder