Stabæk vant bunnoppgjøret: Alanzinho strålte i comebacket: - Helt fantastisk å være tilbake

NADDERUD (VG) (Stabæk - Aalesund 3-0) En gammel kjenning og en nykommer entret gressteppet for Stabæk. 90 minutter senere kunne Alanzinho og Muhamed Keita glise, etter å ha sendt Aalesund ned på nedrykksplass.

  • Silje Kristine Lindsveen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Sambafotball mot tangotrøyene, rødt kort til Bjørn Helge Riise og et steg ut av rød sone var noen av ingrediensene da Alanzinho og Keita satte tonen for et Stabæk som hadde nedrykkstrusselen hengende over seg.

– Vi har et godt lag, så vi fortjener ikke å være i den situasjonen vi er i. Vi skal jobbe hardt for å vinne kampene fremover, sier brasilianeren til VG. Alanzinho tror at Stabæk kan klatre ytterligere på tabellen med hans hjelp.

– Jeg er her for å spille bra og hjelpe Stabæk å klatre på tabellen, og jeg har fått mer erfaring etter tiden min i Trabzonspor. Jeg har fortsatt ferdighetene mine så jeg har ikke mistet magien min, forteller han med glimt i øyet.

Ved brasilianerens første berøring økte lydnivået betraktelig på Nadderud. En av heltene fra 2008-sesongen var så definitivt tilbake der han hørte hjemme.

Sett denne? Tippeligaen får nytt navn

Alanzinho: – Helt fantastisk følelse å være tilbake

– Det var en helt fantastisk følelse å være tilbake på Nadderud etter syv år. Det å vinne kampen var også ekstra spesielt i dag fordi det er første kampen min, og jeg spilte bra, sier Alanzinho etter kampen.

Han var ikke den eneste som var ny på Nadderud søndag kveld. Etter at låneavtalen fra Lech Poznan til Strømsgodset ikke ble forlenget, ble Muhamed Keita klar for høstlån i Bærum.

En av Tippeligaens formspillere brukte en halvtime før han markerte seg, med en drømmescoring høyt oppe i høyre kryss.

– Jeg har prøvd å få de andre spillerne på laget til å forstå at de ikke er dårligere spillere selvom de ikke har fått så mange poeng, og ved å score går jeg foran og viser dem at vi kan få poengene om vi jobber godt sammen, sier Keita, som avslører til VG at hvor han spiller etter nyttår er uvisst. Én ting er imidlertid sikkert:

– Fremtiden min er ikke i Lech Poznan, så når leiekontrakten med Godset gikk ut måtte jeg videre til en klubb hvor jeg kan spille den type fotball jeg passer inn i.

Les også: Stabæks trener: – Fotballen vår er tilbake

Saken fortsetter under bildet

KUNNE JUBLE: Muhamed Keita sendte Stabæk opp i 2-0-ledelse med en fantastisk scoring. Det kom i hans debut for de blå fra Bærum. Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix

Stabæk under press spilte med lave skuldre

I søndagens oppgjør var særlig Muhamed Keita mye involvert i det som ble en brutal overkjøring av tabellnabo Aalesund. Cole Grossman startet showet på Nadderud, da han etter 16 minutter satte inn 1-0. Høyt oppe i venstre hjørne var skuddet utagbart for Andreas Lie i Aalesund-buret.

Fått med deg? Gytkjær reddet poeng i Bergen

Og 2-0 lå rett rundt hjørnet.

Keita beholdt roen da han fikk sjansen fra 16 meter, og brukte høyre kryss til å doble Stabæks ledelse.

Riise så rødt

Stabæk latterliggjorde til tider Aalesund, og de to lagene så ikke ut som to tabellnaboer. Særlig Bjørn Helge Riise fikk kjørt seg mot Moussa Njie på Stabæks venstreside. Gang på gang lekte Njie seg rundt Riise.

Etter 81 minutter havnet Riise i dommerens bok, etter å ha forsøkt å stoppe nevnte Njie. Kun tre minutter senere så Riise rødt, da han felte Luc Kassi.

Nevnte Luc Kassi fikk æren av å avslutte festen, da han - etter en strøken gjennombruddspasning fra Ohi Omoijuanfo - sikkert satte inn 3-0.

Publikum fikk det de ønsket seg – Stabæk tok etter seieren over Aalesunds kvalikplass, samtidig som de sendte Aalesund ned i rød sone.

Fått med deg? Storebror Riise klar for ny India-klubb

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder