LOGO-KRITIKK: Først måtte Tokyo-OL 2020 skrinlegge en logo grunnet anklager om plagiat. Deretter fikk den nye logoen, her vist av designeren Asao Tokolo, kritikk for å være kjedelig. Foto: Toshifumi Kitamura Afp

OL 2020: Franske myndigheter mistenker Tokyo-korrupsjon

Japan insisterer på at Tokyo 2020 ikke er involvert i korrupsjonsskandalen rundt tidligere IAAF-president Lamine Diack.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Britiske Guardian skrev onsdag at franske myndigheter undersøker utbetalinger på 12,2 millioner kroner (1,3 millioner euro) gjort til en konto i Singapore linket til sønnen til Lamine Diack, den tidligere IAAF-presidenten. Pengene skal komme fra Tokyos OL-bud eller personene som handlet på deres vegne.

Undersøkelsen er en del av en større etterforskning av Diack, som er tiltalt for korrupsjon, hvitvasking og konspirasjon. Diack og sønnen skal ha organisert bestikkelser for å dekke over positive dopingtester av russiske utøvere. Franske myndigheter ble involvert da pengene kan være hvitvasket i Paris.

FORRIGE MÅNED: Disse kjemper om OL-tur til Rio

– Jeg forstår det som at prosessen rundt Tokyo 2020-budet var rent, sier imidlertid Yoshihide Suga, talsmann for de japanske myndighetene.

– Japan vil iverksette nødvendige tiltak til enhver forespørsel franske justismyndigheter måtte komme med, sier Suga, som mener det ikke er noen grunn til å sette spørsmålstegn ved Tokyo-budet.

Tokyo vant i 2013 tildelingen av OL i 2020 foran Istanbul og Madrid. Diack var på det tidspunktet fortsatt IOC-medlem.

VAR INNBLANDET I IOC-SKANDALE: Fikk monopol på OL-billetter

Organisasjonskomiteen i Tokyo 2020 uttaler at de ikke kjenner til anklagene og mener Tokyo fikk lekene fordi de hadde det beste budet.

IOC insisterer også på at det ikke finnes bevis for at det er gjort noe galt. (NTB)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder