VERDIG MINNESTUND: Flere hundre deltok på minnestunden i Jar kirke tirsdag kveld. Foto: Trond Solberg/VG

Inge André Olsen: - Tor-Marius vil alltid være med oss

Fullsatt kirke hedret Tor-Marius Gromstad sitt minne

JAR (VG Nett) Familie, venner, kollegaer og bekjente av avdøde Tor-Marius Gromstad møttes i kveld for å minnes tapet av den unge Stabæk-spilleren.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Mandag morgen ble Tor-Marius Gromstad funnet død, etter at han hadde vært savnet siden lørdag. Tirsdag kveld ble han hedret i en fullsatt Jar kirke.

- Det var en fin markering. Vi var mange som ble samlet og kunne dele våre tanker om en hedersmann, for det var det han var, sier sportslig leder i Stabæk Inge André Olsen til VG Nett etter minneseremonien.

VGTV: Inge André Olsen: - Tor-Marius vil alltid være med oss

Stabæk trente i dag for første gang siden det ble kjent at Gromstad hadde gått bort.

- Livet går videre. Hverdagen kommer. Vi skal spille kamp på søndag, og det tror jeg blir godt. Det er også en måte å få terapi på. Dette setter ting i perspektiv, det er ikke så farlig å spille fotball lenger, det var ikke så farlig å stå med ett poeng i eliteserien, sier Olsen.

- Hvordan var det å være på treningsfeltet uten Tor-Marius?

- Vi kommer til å ha Tor-Marius med oss hver eneste dag. Vi kommer til å ha med oss noen utrolig gode minner, og takknemmelighet for de fem årene vi fikk med ham i Stabæk.

Fullt

Da kirkeklokkene utenfor Jar kirke ringte like før klokken 19 tirsdag kveld, var kirken full av mennesker, som ville gi en siste hilsen til Tor Marius Gromstad (22). Til og med våpenhuset i kirken var fylt av mennesker som ville ta farvel med Gromstad.

Ingen sa noe på vei inn i kirken. Det eneste man hørte var bilene som kjørte over grusen på vei til parkeringsplassen. Noen klemte hverandre, andre ga hverandre et håndtrykk, men det vært nærmest helt stille.

UVIRKELIG: Stabæk-trener Petter Belsvik legger ikke skjul på at det har vært noen tunge dager, men lover å hedre Tor-Marius Gromstads minne. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

Stabæk-spilleren ble meldt savnet etter at han forlot sin leilighet i Oslo sentrum lørdag morgen. Mandag morgen ble han funnet død.

Siden nyheten om Gromstads bortgang ble kjent har mange besøkt Nadderud for å legge blomster ved bildet av Gromstad utenfor Stabæks klubbhus.

I kveld var Jar kirke åpen, og tidligere spillere, nåværende spillere, venner, bekjente og familie møttes for å minne Tor-Marius Gromstad.

- Det har vært uvirkelig. Det har vært tungt. Det har vært forferdelig trist. Det har vært en uviss tid, som fikk et meget tragisk utfall, som har preget oss veldig de siste 48 timene, sier Stabæk-trener Petter Belsvik til VG Nett.

- Vi hadde en fantastisk fin minnestund nå, så skal vi ta med oss Tor Marius' ord videre, som var 100 prosent. Vi skal også minne og hedre hans minne, og prøve å komme oss videre, fortsetter han.

Holdt minneord

DØD: Tor-Marius Gromstad. Foto: Johan Stub


Minnestunden ble åpnet med sangen «Døren låses, porten lukkes» fra barne-TV-serien «Portveien 2».

Flere representanter fra Stabæk holdt minneord. I sitt minneord ba Stabæks toppspillerutvikler Pål Berg kirken reise seg å klappe for Gromstad, før han fortsatte å dele sine tanker og minner om Tor-Marius.

Videre fortalte tidligere Stabæk-spiller Morten Skjønsberg hvor uvirkelig det var at Gromstad nå er borte. Deretter fortsatte han med å si at han kun sitter igjen med gode minner om den «tynne spirrevippen» som han møtte for første gang for fem år siden. Skjønsberg innrømmet også at han så opp til «Tore», kallenavnet til Gromstad, selv om han var syv år yngre enn Norrköping-spilleren.

Også styreleder i Stabæk Kjell Johnsen, klubbens lege, lederen for Stabæk support og Gromstads far talte i kirken.

- Vi har vært mye sammen, vi har grått mye sammen, vi har mimret og hatt noen fine minnemarkeringer. Det er viktig å være sammen i en slik situasjon, fortalte Stabæk-kaptein Christer Kleiven til VG Nett etter minnemarkeringen.

- Alt som har blitt sagt om Tor-Marius er sant. Han var en du kunne prate med om alt, som alltid stilte opp, fortsatte han.

Ett minutts stillhet

Ifølge Norges Fotballforbund til det bli ett minutts stillhet til minne om Gromstad før alle de syv tippeligakampene onsdag.

Det planlagte oppgjøret mellom Stabæk og Vålerenda onsdag er avlyst, men søndagens kamp mot Haugesund vil gå som planlagt.

Spillerne selv har gitt utrykk for at Gromstad selv ikke hadde ønsket at de droppet fotballen.

- Ingen vet hvordan det blir å møte Haugesund på søndag, og hvilken effekt dette vil ha på spillerne. Men fotballivet må gå videre på et tidspunkt, uttalte klubbguru Ingebrigt Steen Jensen til VG Nett mandag ettermiddag.

MINNESTUND: I dag ble det holdt minnesstund for Tor-Marius Gromstad i Jar kirke. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder