SKADET: Nora Mørk måtte forlate banen under sin debutkamp for Bucuresti søndag. Det viser seg at korsbåndet er røket. Foto: Alex Nicodim / NTB scanpix

Landslagslegen: Nora Mørk ute i 9–12 måneder

En medisinsk undersøkelse viser at korsbåndet til Nora Mørk er røket. Håndballstjernen er ute i minst ni måneder.

Nora Mørk kan glemme håndball-VM i år. 28-åringen må tilbringe opptil ett år på sidelinjen etter at korsbåndet røk søndag. Det bekrefter landslaget i en pressemelding onsdag kveld.

Mørk var gjennom en medisinsk test onsdag.

– Det er bekreftet at fremre korsbånd i venstre kne er røket. Det er en veldig kjedelig nyhet å få, spesielt for Nora. Det vil ta anslagsvis ni til tolv måneder før hun er tilbake på banen, sier landslagslege Anne Froholdt i en pressemelding.

les også

Nora Mørk gjorde comeback i treningskamp: – Det har vært et sant helvete

Stjernespilleren skadet et kne i en kamp i den rumenske supercupen søndag. Det skjedde i hennes obligatoriske debutkamp for Bucuresti etter overgangen fra Györ.

– Dette er en ny, tøff dag. Korsbåndet i mitt venstre kne har røket. Jeg har det ikke så bra nå, men jeg kommer tilbake, sier Mørk i pressemeldingen fra håndballforbundet.

– Mye uflaks

Den tidligere landslagsspilleren og Bækkelaget-profilen Hanne Halén (40) slet med kne-smerter i 15 år, før hun fikk lagt inn en protese. Nå er hun redd det samme vil skje med Nora Mørk, hvis hun ikke legger opp nå.

– Hun bør virkelig legge opp nå, hvis hun ønsker et smertefritt liv etter karrieren, sier Halén til VG og legger til:

– Men jeg tror ikke hun kommer til å gjøre det.

SPILTE MED HAMMERSENG-EDIN: Hanne Halén (nummer 88) var lagvenninne med Gro Hammerseng-Edin i danske Ikast. Her fra en kamp i 2006. Foto: Lars Holm

– Har du pratet med henne om dette?

- Nei, jeg kjenner henne ikke. Men jeg håper at støtteapparatet rundt henne sier at nok er nok nå. Dette er utrolig synd for Nora Mørk. Belastningen på henne har vært for stor, sier Hanne Halén.

Mørk har hatt mange skader i karrieren. I mai gjorde hun «comeback» på landslaget etter 527 dager.

– Jeg kan ikke tro at jeg har så mye uflaks. Jeg er veldig lei meg for at denne skaden dukket opp, akkurat nå som alt gikk bra og jeg var i god form, sa Mørk til nettsidene til sin egen klubb, CSM Bucuresti, etter kampen søndag.

les også

Mørk bekrefter ny kjæreste: – Har det veldig, veldig bra

Også tidligere har hun vært gjennom inngrep i knærne.

– Beskjeden er som fryktet. Det er en svært trist nyhet å få, først og fremst for Nora. Landslagets team vil i tiden som kommer bistå Nora så godt de kan, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Tirsdag ble det kjent at ishockeykjæresten Matin Ylven legger opp. Han la ut denne meldingen på Instagram:

Ved siden av Mørk er det klart at Katrine Lunde (kneskade), Kjerstin Boge Solås (kneskade). Henny Ella Reistad (prolaps i ryggen) og Kari Aalvik Grimsbø (prioritere klubblaget) ikke blir med til VM. Det er også usikkert rundt Veronica Kristiansen og Amanda Kurtovic.

VM spilles i Japan i november og desember. Før det spiller Norge tre kamper i Stavanger i september.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder