Kate (29): - Nei, jeg er ikke Magnus’ kjæreste!

SOTSJI (VG) Når Magnus Carlsen (23) henvender seg til fansen gjennom YouTube, sitter Kate Murphy (29) ved hans side og stemningen er god.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Derfor begynte ryktene å gå om at det kunne være noe mer mellom dem enn at han er verdens beste sjakkspiller og at hun er daglig leder for «Play Magnus».

At hun er Magnus’ hemmelige kjæreste.

– Det er morsomt at folk tror det, men det er ikke sånn, ler Kate Murphy når VG spør.

– Det ville ha vært litt flaut om det var slik, for han er jo sjefen min, så det ville ikke ha vært noen god idé.

YouTube-videoene fra Magnus Carlsen er blitt populære blant fansen fordi sjakkikonet forteller nærmere om hva han har opplevd siden sist og om sine partier.

– Når vi spiller inn YouTube-innslagene, ler jeg hele tiden. Folk tror han er så alvorlig, fordi han alltid ser så seriøs ut ved sjakkbrettet. Men i virkeligheten er han veldig gøyal. Han har masse morsomme innfall og kommentarer. På YouTube-klippene ler jeg hele tiden. Vi må klippe vekk latteren min.

Murphy er kanadier, har bodd i Norge de siste tre årene og er – om noen lurte på det – singel.

– Hvordan er Magnus som sjef?

– Han leder jo ikke meg fra dag til dag, men når vi er sammen, så har vi det veldig morsomt. Han er vittig. Samtidig er han veldig fokusert om jobben vi skal gjøre. Når han vet hva som skal gjøres den dagen, så skjer det fort.

SJEFEN: Kate Murphy er daglig leder for "Play Magnus", selskapet der Magnus Carlsen er hovedeier. Hun ler godt av ryktene som har gått om at de to skulle være kjærester. Foto:Ole Kristian Strøm,VG

Manager Espen Agdestein følger så å si hvert eneste intervju Magnus Carlsen gjør, både til norske og utenlandske medier.

– Han blir ikke spurt så ofte om han har kjæreste. Det blir kjent når det er tilfelle, sier manageren litt kryptisk.

Tarjei J. Svensen, sjakkspiller og journalist som har fulgt Magnus fra han var ni år, kjenner til ryktene om Carlsen og Murphy:

– Det begynte med videoen som Magnus publiserte på sin Facebook-side. Jeg tror mange ikke visste hvem hun var. Det er lett å skape et sånt rykte når de sitter ved siden av hverandre, fordi ingen vet så mye om privatlivet hans.

Carlsen er bevisst på å verne om sitt privatliv:

– Han er så privat. Jeg tror det bidro til ryktene at hun tar seg godt ut. Selv om ikke er noe hold i det, så er folk så sulten på noe konkret, sier Svensen.

– Magnus er superstjernen og folk er opptatt av kjendiser og elsker rykter om dem. Det ville jo ha vært en kjempesak, sier sjakkens Twitter-konge.

Imens gleder Murphy seg over sitt profesjonelle forhold til Magnus Carlsen:

– Hva er det aller beste med å bringe sjakken ut til folket?

– At barn får lyst til å spille sjakk. Sjakk er veldig for fint for utviklingen. Sjakk er bra for alle barn.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder