GODE KAMERATER: Tord Ellingsen (til høyre) mottar æresbevisningen på vegne av Karl Erik Bøhn fredag. Her er de to gode kameratene sammen under kreftbehandlingen på Rikshospitalet sist høst. (Foto: FRODE HANSEN)

Karl Erik Bøhn blir hyllet post mortem

Fredag blir den avdøde håndballtreneren Karl Erik Bøhn hyllet i ungarsk håndball. Han får prisen «postumus medallion».

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Bøhns gode venn og faste fysiske trener, Tord Ellingsen, mottar kommende fredag prisen på vegne av den avdøde i Budapest.

- Han har en sinnsyk status der nede, sier Ellingsen som jobbet sammen med Karl Erik Bøhn både på det i ungarske landslaget, i Györ og i Larvik.

Bøhn førte Ungarn i 2012 til EM-bronse og Györ til sølv i Champions League.

- Veldig fortjent at Karl Erik hedres på denne måten og det sier litt om den statusen han fortsatt har i Ungarn. Han har satt enorme spor etter seg både som menneske og trener. Alle som har vært så heldig å få jobbe med eller bli trent av han har fått kjenne på følelsen av å bli dyrket som best, mener Ellingsen og fortsetter:

- Kombinasjonen av faglig dyktighet, evnen til lagbygging og evnen til å se hver enkelt er det ikke mange som overgår. jeg tror noe av grunnen til den enorme populariteten i Ungarn er nettopp at dette var noe helt nytt for dem og det ga resultater.

Men kreftsykdommen forhindret Karl Erik Bøhn i å fortsette trenergjerningen. Han fikk konstatert akutt blodkreft 2. februar 2013 og døde nøyaktig ett år etter.

Fem dager etter hans død sa Ungarns store håndballstjerne Anita Görbicz til VG:

- Jeg vil takke ham for alt. Han var et kjempeflott menneske. Dette er veldig vanskelig.

Ungarn-kapteinen deltok senere i februar - på vegne av landslags- og Györ-spillerne, i Karl Erik Bøhns bisettelse i Sandefjord Kirke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder