Norges nye travkonge blir favoritt i Olympiatravet med 1,5 mill. i førstepremie

Den tøffeste konkurrenten - norske B.B.S. Sugarlight

Svensk stjernekusk om norsk seier: - Glem det!

FAVORITT: Support Justice er favoritt til å bli den tredje norske hesten i historien til å vinne Olympiatravet på Åby. Foto:Eirik Stenhaug,

Lørdag kan Support Justice bli historisk

Norges nye travkonge – Support Justice – blir favoritt i Olympiatravet med 1,5 millioner i førstepremie. Går hesten til topps vil den skrive seg historien som den tredje norske vinneren i Olympiatravet.

 • Knut Arne Hansen

Artikkelen er over fem år gammel

Fra før av står kun Sugarcane Hanover og Thai Tanic som norske vinnere av det tradisjonsrike løpet på Åby med rundt 16.000 tilskuere.

– Support Justice trakk det jeg tror er vinnerloddet. Fra spor to bak bilen kan Geir Vegard Gundersen velge posisjon og løpsopplegg, sier Åbys norske sportssjef Jon Walter Pedersen til Equus Media.

Han er på ingen måte alene om å tro på Support Justice i løpet som er den sjette avdeling i V75-omgangen med dobbel jackpot og over 100 millioner kroner i premiepotten. Blant annet blir hesten bankertippet av VGs travekspert Anders Olsbu.

– Support Justice har sett meget bra ut i tre strake seiersløp på Bjerke Travbane og har formen på topp. Møter en helt annen motstand nå, men han viste ved seieren i EM for 5-åringer og Jubileumspokalen, samt annenplassen i Oslo Grand Prix at han duger i enhver sammenheng. Fra et perfekt spor har vi god tro på seier for Geir V. Gundersen-traveren, sier Olsbu.

Løpet skal etter programmet starte 16.23, og kan vises direkte på VG.no, i vårt travstudio og for Canal Digital-kunder på VG.

– Support Justice fikk en perfekt gjennomkjøring sist, og vant med krefter spart. Er så god som hesten kan være, og vi har fått et perfekt spor. Motstanden er mye tøffere nå, men jeg tror på seier, og jeg har førstetippet ham. Hesten går med optimal balanse, sier trener og kusk Geir Vegard Gundersen.

HAR SEIERSAMBISJONER: Lutfi Kolgjini mener han har gode seiermuligheter med El Mago Pellini i Olympiatravet lørdag. Foto:Eirik Stenhaug,

Svensk stjernekusk: Glem det

Men ikke alle tror på det blir seier for det norsk håpet.

– Til dere som tror at Support Justice kommer til å vinne Olympatravet, så kan jeg bare hilse og si; glem det, sier den svenske stjernekusken Lutfi Kolgjini til svenske Trav 365.

Til samme avis sier Gundersen at han ikke har noen kommentar til utspillet, og at han ikke ønsker å gå inn i en ordkrig med svensken.

Selv kusker Kolgjini hesten El Mago Pellini i hovedløpet i den norsk-svenske V75-omgangen.

– Jeg mener El Mago Pellini har gode muligheter til å vinne Olympiatravet. Sist på Jägersro viste hesten hvor god den er, og den har i tillegg gjort flere sterke innsatser i Frankrike i vinter som ikke mange vet om, fortsetter Kolgjini.

Han mener hesten han selv kusker er i slag til lørdagens storløp, og at hesten var bedre enn han trodde i den siste starten på Jägersro. Kolgjini tror hans tøffeste konkurrent står i bakspor.

– Jeg synes at Maven er en klasse bedre, men hesten står i bakspor. Min hest er ikke så betrodd blant folket, men alle gjør sine vurderinger og det er det som er gøy med denne sporten. Jeg kan ikke bedømme mine seierssjanser ut fra hva andre tror, jeg har god tro på min hest.

OUTSIDER: B.B.S. Sugarlight og Peter Untersteiner er kanskje den største konkurrenten til Support Justice i Olympiatravet på Åby. Foto:Eirik Stenhaug,

– B.B. S Sugarlight tøffest mot

Kolgjini virker å være ganske alene om ikke å tro på Support Justice.

Åbys norske sportssjef Jon Walter Pedersen har samlet en rekke av Europas beste travere på startstreken denne lørdagen. Men til tross for gode svensker og franskmenn, og den amerikanske stjernen Maven, tror Pedersen, som har Support Justice som favoritt, at Gundersen-traveren kanskje får hardest konkurranse av en annen norsk deltager.

– Support Justice har vunnet sportrekningen, men jeg tror ikke at han stikker til tet. Det tror jeg hestene i sporene utenfor gjør. Klarer B.B.S. Sugarlight å holde On Track Piraten og Oasis Bi utvendig, kan det bli tet på ham. Fra den posisjonen er han en seierskandidat. Det viste han ved en rekke tilfeller i fjor, og han bekreftet storform i sin siste start i Sverige hvor han tross en tøff reise holdt glimrende til annen. Det kan bli ekstra artig å være norsk, for ikke å si østfolding, på Åby, sier Pedersen, selv født og oppvokst i Fredrikstad – hjembyen til B.B.S. Sugarlight og hans trener Fredrik Solberg.

Busser er satt opp fra flere steder på Østlandet og så mange som 2000 nordmenn er ventet til Åby, og Göteborg at arrangøren har satt opp et eget Norge-telt for å få plass til alle sammen.

– Har gått ytterligere frem med løpet på Romme. Sporet er greit. Her blir det full ladding fra start, i håp om teten. Dette er et fantastisk travløp, og man må ha alle marginer for å vinne, men jeg gleder meg som en unge og tror vi skal kjempe i toppen. Jeg mener han skal strekes tidlig, sier B.B.S. Sugarlights trener – Fredrik Solberg.

Les også

 1. Dobbelt norsk i svensk millionløp

  Det ble en helnorsk duell i Jubileumspokalen på Solvalla med én million kroner til vinneren.
 2. Support Justice-eier Arne (43) brukte over 100 000 kroner: Spanderte fri bar på alle etter Oslo Grand Prix

  Har du hørt om hesteeieren som ble så glad for andreplassen at han la kortet i baren – og lot alle som ville komme…
 3. Takket nei til ti millioner for superhesten

  Etter en eventyrlig sesong står kjøperne i kø for å få Support Justice på stallen. Eier Arne Sandbæk Jr.
 4. Travekspert: - Et av tidenes største varmblodstalenter

  Support Justice blir sammenlignet med tidenes norskfødte travhest Rex Rodney.
 5. Support Justice vant EM på Vincennes

  Norges nye travkonge, Support Justice, gjorde ikke skam på sitt rykte - og ledet EM for femåringer fra start til mål.

Mer om

 1. Trav

Flere artikler

 1. B.B.S. Sugarlight på revansjejakt

 2. Vil erobre USA hvis han vinner Elitloppet

 3. Pluss content

  Vil ta B.B.S Sugarlight til USA

 4. Support Justice satser mot verdens tøffeste travløp

 5. VM-drømmen i fare for B.B.S. Sugarlight

Fra andre aviser

 1. Ikke rart hesten ler av denne historien

  Aftenposten
 2. Norsk hest løp inn til millionpremie i Sverige

  Bergens Tidende
 3. Denne travstjernen er «bråkjekk som Northug og har utstrålingen til Johaug»

  Bergens Tidende
 4. Norsk hest løp inn til millionpremie i Sverige

  Aftenposten
 5. Norsk hest løp inn til millionpremie i Sverige

  Fædrelandsvennen
 6. Denne travstjernen er «bråkjekk som Northug og har utstrålingen til Johaug»

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no