Langrennssjef Skinstad: - Enige om ikke å bruke tid på dette før påske

STØTTER SØNNEN: Pappa John Northug sammen med Petter Northug under lagsprinten i NM, der VM-kongen hentet gullet sammen med broren Tomas. Foto:Terje Bendiksby,NTB scanpix

Pappa Northug signaliserer langløpssatsing: Northug-avklaring utsatt til etter påske

Pappa John Northug signaliserer at Petter Northug kommer til å prioritere langløp neste sesong. Northug-leirens møter med Skiforbundet skjer nå først etter påske.

  • Nils Mangelrød
  • Ole Kristian Strøm

Artikkelen er over fem år gammel

7. april går landslagsavtalen til Petter Northug ut. Etter det er det foreløpig helt åpent hva som skjer neste sesong (se faktaboks).

Skistyrets vedtak er klart og det krever at Petter Northug sier ja til landslagsplass og kutter privatsatsingen med Coop om han vil representere Norge i verdenscup og mesterskap.

Varlser langløpsprioritering

John Northug sa etter Northug-brødrenes NM-gull at det heller mot langløpssatsing for sønnen neste sesong.Det er renn der private lag konkurrer og en arena der Northug kan profilere sin hovedsponsor Coop, som også har et langløpslag allerede.

Northug skal lørdag gå Årefjällsloppet som avslutter langløpscupen Ski Classics. Der stiller nå de fire beste fra VM-femmila og alle langløpsspesialistene med Anders Aukland og Petter Eliassen i spissen.

– Det blir vel en prioritering på langløp, det er derfor han er ute og prøver seg. Nå har det ikke vært noen store diskusjoner, om det fordi det er så mye som skjedd, men han ønsker å prøve dette, for det er en ny type konkurranse som man må lære på et vis, og derfor går han en del av dem nå, sier John Northug til NRK på NM-stadion i Harstad.

Les også:Mener Northug har en god sak

Ingen avklaring før påske

Langrennssjef Åge Skinstad varslet at han skulle ha et møte med Northug under NM i Harstad. Partene ble enig om at møtet ble utsatt.

– Jeg snakker mye med Are og vi er enige om ikke å bruke tid på dette før påske, men la tiden jobbe for oss og møtes rett etter påske i stedet. Nåværende avtale varer til 7. april og fungerer utmerket, skriver Åge Skinstad i en sms til VG.

Da blir det klarere hva VM-kongen selv tenker om neste sesong og om han skal forholde seg til skistyrets vedtak, eller ikke.

At det har kommet signaler på langløpssatsing salangrennskomitéleder Torbjørn Skogstad i Skiforbundet til VG i forrige uke.

SKAL HA MØTER: Petter Northug i samtale med langrennssjef Åge Skinstad under NM på Røros i januar. Foto:Terje Bendiksby,NTB scanpix

– Det er blitt signalisert til meg at Petter skal gå langløp, og da er det ikke mer å diskutere. Da trenger vi ikke bruke tid på det, sa Skogstad til VG på spørsmål om eventuelle fremtidige forhandlinger for å avklare neste sesongs opplegg.

Ser Northug som favoritt

Langløpsveteranen Anders Aukland (42) er en av de som tror Northug går flere langløp neste sesong. Han ser på Northug som favoritt uansett distanse han stiller på.

Northug satset også på Marcialonga og Vasaloppet i 2012, men da satte et magevirus stopper for start i Vasaloppet. I Marcialonga ble trønderen nummer 10.

– Neste år er en mellomsesong uten mesterskap og jeg ser for meg at Petter vil gå noen av de store langløpene som Marcialonga og Vasaloppet, sier Aukland til VG.

Tror på langløp

NRKs eksportkommentator Torgeir Bjørn tror at Northug velger langløp:

– Hvis du tenker på skiforbundets reglement og at Petter ønsker å beholde Coop-avtalen, er det en naturlig konsekvens at han sier nei til landslaget og trener for langløpssatsing, sier Bjørn til Adresseavisen.

Torgeir Bjørn tror likevel at Northug kommer til å gå en del verdenscup.

– Jeg mener han kan få til en ordning hvor han går noen verdenscuprenn, kanskje først og fremst tourer, sier Bjørn og tror ikke det er veldig sannsynlig at Northug sier ja til landslaget nå.

Les også

Mer om

  1. Petter Northug
  2. Langrenn

Flere artikler

  1. Skistyret står ved «Northug-vedtaket»

  2. Setter ikke frist for Northug-avklaring

  3. Gikk inn for vedtak i fjor – nå er skistyret splittet i Northug-saken

  4. Tror ikke Skiforbundet kan nekte Northug å gå verdenscuprenn neste sesong: Anders Aukland: - Petter er i posisjon til å gjøre hva han vil

  5. Northug-floken: Coop ingen løsning

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder