GODT: Travtrener Frode Hamre innrømmer at han var nervøs før torsdagens møte med Det Norske Travselskap, og legger ikke skjul på at han synes det var godt å få saken ut av verden.

GODT: Travtrener Frode Hamre innrømmer at han var nervøs før torsdagens møte med Det Norske Travselskap, og legger ikke skjul på at han synes det var godt å få saken ut av verden. Foto:Eirik Stenhaug,

Trav 365: Frode Hamre får beholde lisensen

Kalt inn på teppet etter Atle Hamres ulovlige Jarlsberg-besøk

Det ser ut til at det ikke får noen konsekvenser for travtrener Frode Hamre (51) at hans utestengte bror Atle Hamre (55) kjørte hurtigarbeid med brorens hester på Jarlsberg.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det kom frem av møtet Hamre hadde med Det Norske Travselskap (DNT) torsdag, skriver Trav 365.

– Jeg har akkurat avsluttet møtet med DNT, og det får ingen konsekvenser. De kommer ikke til å inndra lisensen min. Jeg kommer til å trene og kjøre hest som vanlig, sier Frode Hamre til Trav 365.

– Vi hadde en samtale med Frode Hamre i dag. Saken skal behandles av styret i morgen. At det kan bli snakk om å ta fra Frode Hamre lisensen, har jeg ingen tro på. Det er Domskomiteen som i tilfelle kan gå til et slikt skritt, sier generalsekretær i DNT, Rune Gustavsen til TGN.no.

Møtet den suksessrike travtreneren hadde med DNT ble avtalt etter at flere reagerte på at utestengte Atle Hamre hadde kjørt såkalt hurtigarbeid på Jarlsberg, mens lillebrorens trener var på ferie. Etter to utpressingsdommer ble Atle Hamre i 2009 utestengt på livstid fra travsporten og baner tilsluttet DNT. Han er også fratatt lisensen som kusk og trener.

PÅ JARLSBERG: Her kjører Atle Hamre på Jarlsberg til tross for at han er utestengt fra alle norske travbaner. Foto:Privat,

– Vi etterlyser handling fra DNT. Det finnes ingen sanksjonsmuligheter mot Atle Hamre, men det er naturlig at man vurderer å suspendere lisensen til Frode Hamre. Det er han som trener hestene som er blitt kjørt av Atle Hamre. Vi har gitt Frode Hamre en anledning til å rette på atferden, men vi registrerer at så ikke skjer. Nå er vår tålmodighet oppbrukt, for å si det sånn, sa daglig leder ved Jarlsberg, Øystein Dale, til VG.

Atle Hamre ønsket ikke kommentere turen til Jarlsberg overfor VG.

– I første omgang kommer jeg til å ha et møte med Frode Hamre. Han har tidligere bedyret at det var et engangstilfelle at Atle Hamre kjørte hans hester på Jarlsberg, men siden den gang har det skjedd flere ganger. Vi kan ikke sitte stille å se på dette lenger, sa generalsekretær i DNT Rune E. Gustavsen.

I dag har altså partene satt seg ned og pratet om hendelsen.

– Det er klart jeg spekulerte og tenkte på hva som kunne skje, og at de kunne ta lisensen min. Jeg hadde en følelse på at det kom til å gå som det gjorde, men det er likevel godt at det endte sånn, sier Hamre.

Han forteller at DNT sa tydelig fra om at dette ikke skal skje igjen, og at det da vil kunne få konsekvenser for travtreneren.

– Det kommer ikke til å skje igjen ettersom det kan skape problemer for meg. Jeg synes det er synd at Atle ikke kan hjelpe til å trene mine hester, men det finnes et regelverk.

VG har ikke lykkes komme i kontakt med hverken Hamre eller Gustavsen i DNT.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder