GODE BUSSER: Magnus Carlsen ble denne uken invitert til Volkswagen-hovedkvarteret i Wolfsburg. Der var han kartleser for verdensmester i rally, Sebastien Ogier. Foto:,Volkswagen Motorsport

Magnus Carlsen kartleser for rallyverdensmesteren

Sebastien Ogier tror Carlsen hadde blitt en god kartleser

Magnus Carlsen har fått kjørt seg skikkelig som kartleser for rallyverdensmester Sebastien Ogier.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Franskmannen tror Carlsen hadde blitt en god kartleser - fordi han har så god hukommelse.

Sjakkverdensmesteren var på besøk ved Volkswagen-anlegget i Wolfsburg og fikk muligheten til å sitte på med Ogier, som er regjerende verdensmester og leder årets VM - foran sin norske teamkollega Andreas Mikkelsen og Citroën-fører Mads Østberg på 3. plass.

Carlsen byttet ut ut dressjakken og jeans med en skikkelig førerdress, og tok plass ved siden av Ogier i hans VM-bil, som er en VW Polo. Ogier viste Carlsen sin «arbeidsplass» og forklarte hvordan rallyføreres kjøretrening, de såkalte testdagene, foregår.

LIKER SEG: Magnus Carlsen satt på med verdensmester Sebastien Ogier i hans VM-bil - og trivdes tydeligvis med det. Foto:,Volkswagen Motorsport

Ogier var ikke den eneste som sørget for at Carlsen fikk kjørt seg skikkelig under sitt tysklandsbesøk. Nordmannen satt også på med fabrikkfører Michal Kutina i Lamborghini. Det skjedde på VWs testbane der sportsbilen med 700 hestekrefter fikk sparket fra skikkelig.

LES OGSÅ: Genimøte: Magnus Carlsen og John Forbes Nash.

– Magnus syntes dette var gøy. Han satt på i 350 km/t i timen med Lamborghini'en, men rally med Ogier kilte mer i magen, forteller manager Espen Agdestein til VG.

– Det er morsomt å se hvordan Sebastien behersker bilen og kaster seg rundt svingene, fastslår Carlsen i en pressemelding.

– Sjakk og rally har mer felles enn en skulle tro. Begge deler krever høyeste konsentrasjon og presisjon. Og man må se to skritt fram.

LES OGSÅ: Carlsen har kjøpt hus i Holmenkollen.

Sebastien Ogier er vant til nordmenn med Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene i teamet sitt. Men han syntes det var moro å treffe sjakkverdensmesteren.

– Han er en flott type og en interessant karakter. Som sjakkverdensmester har han naturligvis et utrolig minne. Det er utrolig hva han kan lagre i hjernen. I bilen merket jeg at han hadde det moro. Jeg vedder på at han kunne lest noter uten å se på papirene.

LES OGSÅ: Sjokktap for Carlsen mot kompis Hammer.

Med det siste mener Ogier at hans kartleser leser i en bok der alle meldinger til sjåføren er nedskrevet - for eksempel om når det kommer en sving, hvor krapp svingen er og om det skulle komme en bakketopp. Rallyverdensmesteren tror altså at Carlsen ville ha husket dette - uten å ha det nedskrevet.

Etter en ekstremt skuffende Norway Chess bygger Magnus Carlsen seg opp til neste oppgave, som er Sinquefield Cup i USA. Han skal blant annet ha en treningsleir i USA for å komme best mulighet forberedt til den prestisjefylte turneringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder