STJERNEDUO: Her jubler Peter Untersteiner for seier i Oslo Grand Prix med B.B.S. Sugarlight. Duoen har kjørt inn over fire millioner kroner denne sesongen. Foto: Adam Ihse / Tt , NTB scanpix

Norsk favoritt i travsportens superfinale

Den norske travstjernen B.B.S. Sugarlight er sulten på mer suksess, og nå er hesten favoritt i travets Grand Slam og generalprøven før VM i oktober.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I dag er det duket for Masters-finalen i travsporten i belgiske Mons.

Der møtes de 16 hestene som har tatt flest poeng totalt i årets storløp, og B.B.S. Sugarlights fantastiske sesong gjør at den norske hesten er førsteseedet.

Dermed fikk trener og deleier Fredrik Solberg velge spor først.

– Jeg valgte spor nummer tre. På en vanlig bane ville spor en vært å foretrekke. Banen i Mons er ikke lik andre baner, den er 1080 meter lang og starten går ut av svingen. Spor tre sørger for en optimal start, sier Solberg til Equus Media.

På millionjakt

Så langt denne sesongen har Sugarlight travet inn over fire millioner kroner, etter blant annet å ha vunnet Oslo Grand Prix og Olympiatravet. Nye 1,8 millioner kroner venter vinneren av Masters-finalen, som for Fredrikstad-traveren er det siste oppkjøringsløpet før VM på Yonkers utenfor New York i oktober. En VM-triumf er verdt over 4,4 millioner kroner.

Og når den norske eventyrhesten er blant favorittene i begge løpene overlater ikke trener Solberg noe til tilfeldighetene.

– Alle detaljer må stemme, maten hesten får under turneen i Mellom-Europa kommer fra gården hjemme i Østfold. Jeg har også med drøye 100 liter vann fra Fredrikstad. Vann fra springen i Belgia vil jeg ikke bruke. Hester er som mennesker, de kan få mageproblemer ved plutselige forandringer i matfatet, kommenterer Solberg.

To norske hester

Det kan være nøkkelen for suksess for hesten som årlig spiser rundt to tonn havre og pellets, og over tre tonn høy.

– Mat er absolutt viktigst for fremgang på travbanen, mener Solberg.

I tillegg til B.B.S. Sugarlight starter Papagayo E. i spor nummer 11 med stjernekusken Eric Raffin.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder