Riiber etter spurt-tap: - Jeg var sjanseløs

SPORT

Jarl Magnus Riiber (20) kjempet om seieren, men måtte gi tapt i spurten for tyske Fabian Riessle (27).

Publisert: Oppdatert: 14.03.18 20:56

Det ble til slutt fattige 1,2 sekunder som skilte Riiber og Riessle over målstreken.

– Nøkkelen hadde nok vært å komme først inn i den siste svingen, men det greide ikke Riiber dessverre. Riessle er rask på slutten, sier NRKs ekspert Fred Børre Lundberg.

– Jeg følte ganske tidlig at dette kunne bli litt trått, men plutselig snudde det. Jeg kom bedre i gang og begynte å lade opp til spurten. Jeg stivnet derimot litt da Riessle slo til, og var sjanseløs i spurten, sier Riiber til NRK.

Finske Eero Hirvonen ble nummer tre, mens Magnus Krog gjorde sitt beste løp for sesongen med en fjerdeplass.

– Jeg er ikke helt i form, men viljen var til stede. Derfor er jeg godt fornøyd med å bli nummer fire, sier Krog til NRK.

Seierskampen

Riiber var nummer to også etter hopprennet, og gikk ut etter japanske Go Yamamoto. Men noen kilometer ut i løpet hadde det samlet seg en tetgruppe ute i sporet, som etter hvert ble gått inn av Riessle.

Til slutt sto spurtoppgjøret mellom tyskeren, Riiber og finske Hirvonen, et oppgjør Riessle gikk seirende ut av.

– Jeg startet hardt i dag og bestemte meg for å stenge luken opp mot Yamamoto. Det gikk veldig bra. Jeg hadde gode ski, det ble et bra løp, men det ble tøft på slutten, sier Riessle i seiersintervjuet.

Riiber har vært småsyk de siste dagene, og ga seg etter hoppdelen under tirsdagens renn. I dag slo han hardt tilbake.

Bak Riiber og Krog ble Jan Schmid tredje beste nordmann på en 15. plass. Jørgen Graabak ble nummer 18, Magnus Moan 28 og Jens Lursaas Oftebro 31. Harald Johnas Riiber gikk inn til 35. plass, Sindre Ure Søtvik ble nummer 38, Einar Luraas Oftebro nummer 40.

PS! Tyske Eric Frenzel, som vant tirsdagens renn, ble for øvrig diskvalifisert etter hopprennet på grunn av ureglementert hoppdress.

Her kan du lese mer om