Endelig Rangers-jubel: Zucca-assist i sesongens første seier

(New York Rangers – San Jose Sharks 3-2 etter overtid) Alle gode ting er fire for Mats Zuccarello og New York Rangers, som natt til fredag endelig kunne juble for sesongens første seier i NHL.

Før kampen mot Sharks sto nemlig Rangers med tre strake tap, men natt til fredag norsk tid ble trenden snudd.

Sharks tok riktignok ledelsen, både 1–0 og 2–1, men Rangers kom tilbake begge gangene. På 1–1-målet bidro Mats Zuccarello med assis.

Se nordmannens målgivende og alle høydepunktene i videoen øverst i saken!

Nordmannen dro seg rundt målet til Sharks, forsøkte et skudd, men maktet ikke treffe pucken ordentlig. Den endte istedenfor opp hos Brett Howden, som lurte pucken i nettet på finurlig vis med en backhandscoring mellom egne bein.

les også

Zucca-assist da Rangers tapte sesongåpningen

Husker du denne frekke Zucca-manøveren?

Etter de tre ordinære periodene sto det 2–2 etter at Marcus Sörensen med et virkelig kunstmål (se video i toppen) og Joonas Donskoi hadde scoret for Sharks mens Howden og Brendan Smith hadde fått nettkjenning for hjemmelaget Rangers, og dermed måtte kampen avgjøres i forlengningen.

Der tok det bare 37 sekunder før Brady Skjei valgte ikke spille Zuccarello foran mål, men gjorde alt selv og la pucken i San Jose Sharks-buret.

Ifølge NHL.com er det hans første overtidsmål noensinne, og det gjorde også at Rangers unngikk å tape sesongens fire første kamper. Forrige gang det skjedde var i 1998–99-sesongen, skriver nettstedet.

– Jeg hadde lyst til å knuse pucken i 45 deler fordi det var en så viktig seier for oss, sier Rangers-trener David Quinn, som er lagets nye trener for sesongen.

Humøret ser uansett ut til å være på plass for Mats Zuccarello og Rangers’ svenske keeperlegende Henrik «Henke» Lundqvist.

les også

Verdens beste roser Zuccarello: – Løfter atmosfæren i rommet

Sistnevnte har reddet 97 av 103 skudd så langt denne sesongen, og er kun fem seirer unna å tangere Jacques Plante som nummer syv i NHL-historien med flest seirer (Lundqvist har 432).

Ifølge Aftonbladet NHL-reporter Per Bjurman hadde Zucca besøk av noen landsmenn i garderoben, inkludert en liten gutt, og Zucca gikk bort til Lundqvist for å be om en autograf fra den svenske helten til den lille gutten.

– Jaha, har du begynt å be Henke om autografer nå, Mats? måtte Bjurman på humoristisk vis spørre den norske NHL-proffen.

– Ja, det er jo ikke så ofte han vinner lengre, svarte Zucca uten å nøle

PS: Andreas Martinsen var på sin side vraket i andre kamp på rad for Chicago Blackhawks. Lagets utvalgte tapte 3–4 etter spilleforlengelse mot Minnesota Wild.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder