EKSKLUDERT: Linda Gundersen er ekskludert fra idrett i ti år og sykmeldes som daglig leder i Holmen Tropp og Turn. Foto: Holmen Tropp og Turn

NIFs domsutvalg: Turntrener Gundersen anker avgjørelse

– Jeg har fått beskjed om at anmeldte (Linda Gundersen) har anket dommen. Det melder Marit Forsberg i NIFs domsutvalg til VG.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Forrige måned kom nyheten om at turntrener Linda Gundersen er blitt ekskludert fra norsk idrett i ti år for å trakassere unge utøvere.

To uker senere har hun bestemt seg for å anke avgjørelsen til Domsutvalget i Norges idrettsforbund.

Gundersens advokat, John Christian Elden, har ikke besvart VGs henvendelser fredag, men sier til Budstikka at de går for full frifinnelse i det såkalte appellutvalget.

– Vi går primært for at hele avgjørelsen oppheves, da NIF ikke kan avsi dom mot henne når hun ikke er medlem av Norges Idrettsforbund. Dersom appellutvalget ikke er enige i dette, har vi bedt fellelsen opphevet for tre av de fire forhold hun er funnet skyldig i, skriver Elden til lokalavisen.

les også

Varsler om ekskludert turntrener: – Bekymret for barn

Gundersen har vært turntrener i rundt 40 år, og noen av vitnenes påstander i saken har blant annet handlet om et stort fokus på vekt. De første varslene kom i 1998.

Jenter ned i 8-9-årsalderen hevder å ha fått beskjed om at de hadde «ballongmager». Andre hevder de ble kalt «fleskeberg». To andre utøvere hevder å ha utviklet spiseforstyrrelser.

Gundersen har selv nektet for at hun har opptrådt klanderverdig. Da dommen fra NIF ble kjent, hadde hun enda ikke bestemt seg for om det var verdt å bruke tiden på en anke, men nå har altså avgjørelsen blitt tatt.

NIFs ankefrist var 5. april.

I 2003 skiftet hun klubb fra Asker Turnklubb til Holmen Tropp og Turn, der hun i dag er daglig leder.

Stillingen hennes er imidlertid oppe til vurdering i klubbens styre. Mandag 26. mars ble hun sykemeldt fra stillingen, som hun har hatt siden 2011.

Foreløpig er det ukjent om hun får beholde jobben som daglig leder i Holmen Tropp og Turn. Domsutvalget i NIF har imidlertid ikke mulighet til å fra henne den sivile jobben, noe også Gundersens advokat, John Christian Elden, bekreftet overfor VG.

– Avgjørelsen har ingen innflytelse på eller betydning for hennes jobb som daglig leder. Det er en administrativ stilling som er utenfor domsutvalgets myndighetsområde, sier Elden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder