EKSKLUDERT: Linda Gundersen er ekskludert fra idrett i ti år og sykmeldes som daglig leder i Holmen Tropp og Turn. Foto: Holmen Tropp og Turn

NIFs domsutvalg: Turntrener Gundersen anker avgjørelse

– Jeg har fått beskjed om at anmeldte (Linda Gundersen) har anket dommen. Det melder Marit Forsberg i NIFs domsutvalg til VG.

Publisert:

Forrige måned kom nyheten om at turntrener Linda Gundersen er blitt ekskludert fra norsk idrett i ti år for å trakassere unge utøvere.

To uker senere har hun bestemt seg for å anke avgjørelsen til Domsutvalget i Norges idrettsforbund.

Gundersens advokat, John Christian Elden, har ikke besvart VGs henvendelser fredag, men sier til Budstikka at de går for full frifinnelse i det såkalte appellutvalget.

– Vi går primært for at hele avgjørelsen oppheves, da NIF ikke kan avsi dom mot henne når hun ikke er medlem av Norges Idrettsforbund. Dersom appellutvalget ikke er enige i dette, har vi bedt fellelsen opphevet for tre av de fire forhold hun er funnet skyldig i, skriver Elden til lokalavisen.

les også

Varsler om ekskludert turntrener: – Bekymret for barn

Gundersen har vært turntrener i rundt 40 år, og noen av vitnenes påstander i saken har blant annet handlet om et stort fokus på vekt. De første varslene kom i 1998.

Jenter ned i 8-9-årsalderen hevder å ha fått beskjed om at de hadde «ballongmager». Andre hevder de ble kalt «fleskeberg». To andre utøvere hevder å ha utviklet spiseforstyrrelser.

Gundersen har selv nektet for at hun har opptrådt klanderverdig. Da dommen fra NIF ble kjent, hadde hun enda ikke bestemt seg for om det var verdt å bruke tiden på en anke, men nå har altså avgjørelsen blitt tatt.

NIFs ankefrist var 5. april.

I 2003 skiftet hun klubb fra Asker Turnklubb til Holmen Tropp og Turn, der hun i dag er daglig leder.

Stillingen hennes er imidlertid oppe til vurdering i klubbens styre. Mandag 26. mars ble hun sykemeldt fra stillingen, som hun har hatt siden 2011.

Foreløpig er det ukjent om hun får beholde jobben som daglig leder i Holmen Tropp og Turn. Domsutvalget i NIF har imidlertid ikke mulighet til å fra henne den sivile jobben, noe også Gundersens advokat, John Christian Elden, bekreftet overfor VG.

– Avgjørelsen har ingen innflytelse på eller betydning for hennes jobb som daglig leder. Det er en administrativ stilling som er utenfor domsutvalgets myndighetsområde, sier Elden.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder