GULL: Birk Ruud poserer med gullmedaljen fra X Games i Aspen. Foto: Luke Allen/Norges Skiforbund

Birk Ruud fulgte opp sterk norsk X Games-helg med gull

Etter å ha sett Johanne Killi sikre sølv på kvinnenes Big Air-konkurranse i X games i Aspen, fulgte Birk Ruud opp med sin andre strake gullmedalje på samme øvelse.

Ruud vant sitt første X Games-gull på hjemmebane for åtte måneder siden. I natt gjentok han bragden - denne gang i Aspen.

Ifølge nisjenettstedet Fri Flyt var det en enorm høyre dobbel 16 med to tailgrabs og en switch venstre trippel 16 med safetygrab som sikret 18-åringen seieren.

– Dagen har vært helt fantastisk, i alle fall nå etter mitt andre X Games-gull. Det er utrolig deilig. Gutta kjørte sykt bra, og det var høyt nivå. Så det å vinne var helt fantastisk. Det er en drøm som blir til virkelighet, sier Ruud etter seieren.

De to andre nordmennene som var i finalen, Øystein Bråten og Christian Nummedal, endte på de to siste plassene av de åtte finalistene.

les også

Overraskende X-Games-bronse for Røisland

Det har vært en sterk norsk X Games-helg med sølv til Johanne Killi i Big Air, og bronse til Mons Røisland i slopestyle.

Nå ser Ruud frem mot VM i Park City som arrangeres mellom 1. og 10. februar. Her skal han delta i både slopestyle, Big Air og halfpipe.

– VM blir veldig spennende. Nå har jeg en god følelse, og har fått en god start på denne reisen. Jeg gleder meg til å prøve meg i alle tre disiplinene og ser veldig frem til det, sier Ruud.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder