SVARER: Nora Mørk er sterkt kritisk til håndballforbundets og idrettstoppenes håndtering av bildelekkasjesaken. Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Mørk svarer på Myrhol-utspill: – Har ikke kunnet kontrollere timingen

Håndballprofilen Nora Mørk (26) hevder hun ikke hadde planlagt at saken om herrespillernes bildedeling skulle komme rett før en avgjørende EM-kamp.

stian.johnsen@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Tirsdag morgen ble det kjent at norske herrelandslagsspillere skal ha mottatt, og ifølge Mørk delt, private bilder av Mørk som stammet fra hennes hackede mobiltelefon.

De norske håndballherrene fikk saken i fanget timer før den viktige EM-kampen mot Østerrike tirsdag kveld. Norge vant 39-28 og er klar for hovedrunden, men flere ga uttrykk for at saken ga en alt annet en ideell oppladning.

les også

Myrhol ringte Mørk før kampen: – Ordentlig uenig i at det kommer opp under et mesterskap

– Det var en dårlig start på dagen for oss. Når vi får dette oppi fanget på en kampdag, sa Myrhol til VG, og fortsette:

– Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg synes det var vanskelig. Å få en personalsak midt oppe i et mesterskap, det er ikke det vi har lyst til nå, sier Myrhol.

Les også: - Jeg har kjent på skam og skyld

Mørk svarer onsdag på utspillet i en epost sendt til NTB. Hun sier det er «sårt» at Bjarte Myrhol har sagt sine tanker om timing, fordi han for henne og familien er en ekte helt.

– Jeg ber pent om forståelse for at jeg ikke har kunnet kontrollere timingen og er fanget av menn fra idrettens ledelse som ikke har bidratt, skriver hun blant annet i eposten, der hun først og fremst kritiserer idrettens ledelse.

Hun varslet Thorir Hergeirsson om at bildene ble spredt på herrelandslaget allerede 30. oktober. Hergeirsson og håndballpresident Kåre Geir Lio er nå uenige om hva som faktisk ble sagt da landslagssjefen varslet videre noen dager senere.

Mørk ber alle menn om å ta en pust i bakken, heve blikket og tenke over hvordan situasjonen oppleves for henne som kvinne.

– Du er naken og sårbar for resten av livet. Du får aldri vite hvem som ser eller har sett deg. Du føler trykket hver dag, hver kveld og hver natt. Opplading til mine kamper i mitt mesterskap og min hverdag er preget av de vondeste tankene, skriver hun.

les også

Mørk rasende på håndballforbundet – hevder private bilder er spredt på herrelandslaget

Håndballprofilen mener at episoden med spredning av hennes private bilder blant herrelandslagsspillere enkelt kunne vært løst første uken i november i fjor.

Det samme mener pappa og rådgiver Morten Mørk. Han forstår ikke håndballforbundets strategi i saken:

– Det kunne vært løst enkelt den første uken i november De kunne gått inn i herregarderoben og sagt «Dette vet vi, og dere får ikke sparken. Men dere må beklage, og så får dere en skriftlig advarsel. Deretter beklager vi overfor Nora», sier han til VG.

Styret i Norges håndballforbund behandlet Mørk-saken på et møte i Kroatia i helgen. Det var etter konklusjonen på dette møtet at saken ble offentlig kjent i VG i går.

(VG/NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder