Aanes kostrådgiver forstår ingenting

Anders Lindqvist, kostansvarlig i bryterklubben Loke, stiller seg uforstående til at Fritz Aanes hevder å ha fått i seg nandrolon gjennom kosttilskuddet pyruvat.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

-Jeg har gitt ham pyruvat, men jeg ser ingen forbindelse med nandrolon. Pyruvat bygger bare på kullhydrater, sier Lindqvist til nyhetsbyrået TT.

Han kommer likevel til å undersøke påstanden. -Stoffet må sendes til analyse, sier Lindqvist som driver en helsekostbutikk i Gävle. Han hevder at ingen andre idrettsutøvere i byen har tatt pyruvat.

Nytt kosttilskudd

-Pyruvat er veldig nytt, og jeg har mest solgt det til mosjonister, sier han.

-Men at idrettsfolk skal slutte helt med kosttilskudd har jeg ingen tro på. Da orker de ikke å trene. Tomas Klövenäs er sjeftrener i Loke. Han er sjokkert over dopinganklagen mot Aanes.

-Jeg har ikke klart å sove et minutt siden jeg fikk høre om saken. Jeg kan ikke tro dette om Fritz, han er en kjempegutt og elsket av alle her i Gävle. Man kan nesten si at han er en kultfigur, sier han til TT.

Ble bekymret

Klövenäs ble bekymret da han fikk høre om forklaringen til Aanes.

-Jeg vet ikke hva bryterne våre putter i seg, vi har folk som er ansvarlig for det. Men jeg vet at det står i kontraktene deres at de ikke får bruke noe uten at vi vet om det, sa han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder