JUBELBRØL: Rafael Nadal fikk det tøft i andrerundekampen mot Denis Istomin, og var derfor svært glad da seieren var et faktum. Foto: AFP

Presset Nadal viste styrke igjen

(VG Nett) Rafael Nadal (24) fikk det tøft også i andre runde av US Open, men viste nok en gang at han behersker nervekrigene.

Benjamin Bye Åsali
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL
Rafael Nadal

I andrerundemøtet med Denis Istomin fra Usbekistan ble det svært jevnt i det andre settet, som gikk til tie break. Rett nok hadde Nadal allerede vunnet det første settet 6-2, men verdenseneren var neppe særlig fornøyd da han lå under 1-5 i tiebreaket.

Likevel, spanjolen lot seg ikke affisere nevneverdig, og slo i stedet tilbake med å vinne seks strake poeng. Dermed vant han også settet.

Se også:Statistikk fra kampen herSe også:Resultater fra de øvrige kampene

Viktig servegjennombrudd

Det tredje settet var også jevnt, men Nadal maktet igjen å vinne de viktigste poengene mot slutten, og vant til slutt 7-5 og kampen 3-0. Dette var Nadals 16. strake seier i en Grand Slam-sammenheng, ettersom han kommer rett fra turneringsseiere i French Open og Wimbledon.

- Hvis jeg kan vinne denne turneringen, ville det vært som en drøm. Men jeg er fem kamper unna. Jeg kan ikke tenke på å vinne turneringen nå, sier Nadal, ifølge Eurosport.

Han har fra før av vunnet de tre øvrige Grand Slam-turneringene, Australian Open, French Open og Wimbledon. Med seier en seier i New York vil han klare en såkalt karriere-Grand Slam, en storeslem som kun seks spillere har klart før ham.

VG Nett-leser:- Flott kamp av Istomin selv om det ikke holdt helt inn. Han hadde fortjent i alle fall et sett i denne kampen.Diskutér US Open her

Lange kamper

Nadal måtte for øvrig vinne to sett i tiebreak i sin førsterundekamp mot Teymuraz Gabashvili fra Russland. Åpningen på turneringen har med andre ord vært tøffere enn for blant andre Roger Federer, som har brukt mindre tid og krefter på sin vei til tredje runde.

Langt mer positivt for Nadals del er det at han server bra. I kampen mot Istomin hadde Nadal åtte serveess og var på det meste oppe i en servehastighet på 216 kilometer i timen. Allerede i French Open-finalen tidligere i år viste Nadal hvor mye han har forbedret den siden av spillet sitt.

- Serven fortsetter å fungere bra for meg, nøyer en selvsikker Nadal seg med å si etter avansementet.

PS! Eurosport og Eurosport Player viser US Open.

Alt om sport:Sjekk VG Netts sportsforside

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder