FLYTTER HJEM: Henrik Bjørnstad gir seg med golf. Foto: Scanpix

Henrik Bjørnstad legger opp

(VG Nett) Etter en tung sesong på PGA-touren har Henrik Bjørnstad (31) bestemt seg for å legge opp som profesjonell golfspiller.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Nå skal han flytte hjem til Norge etter å ha bodd i Florida de siste årene.

- Jeg har spilt profesjonell golf i 15 år og føler at jeg trenger nye og andre utfordringer her i livet, sier Bjørnstad til Golfnews.no.

Les også: Trekker seg fra PGA-sirkuset

Bjørnstad ble nylig far for andre gang, og vil prioritere familien fremover. Han er lettet over å ha tatt beslutningen om å gi seg.

- Jeg er som en ny person nå. Det er lenge siden jeg har kunnet se frem til noe i jobbsammenheng, og jeg gleder meg veldig til å begynne med noe nytt og få nye impulser, sier Bjørnstad til VG Nett.

Les også: Bjørnstad vurderer å flytte hjem

To sesonger på PGA-touren

Sist sesong kvalifiserte han seg for PGA-touren ved hjelp av gode plasseringer på Nationwide-touren, og fikk i likhet med 2006-sesongen mulighet til å spille mot de beste golfspillerne i verden.

Er du på Facebook? Følg VG Nett-sporten!

Men 2010-sesongen har blitt en lang motbakke for nordmannen som klarte cuten i ni av 26 turneringer. Han var ikke i nærheten av å komme med på lista over de som får fornyet PGA-kortet for neste år.

- Det har vært en tung sesong og jeg føler at jeg har fått lite igjen basert på hvor mye jeg har lagt ned i golfen, men dette er ikke den eneste grunnen til at jeg nå legger opp, sier Bjørnstad.

Han meldte nylig ifra om at han trakk seg fra PGA-sirkuset ved ikke å delta i den meget krevende kvalifiseringen.

VG Debatt: Diskuter golf her!

Nå legger altså Norges beste, mannlige golfspiller opp. Det gjorde han også midt i sesongen 2004, og begynte som snekker. Et år senere var han tilbake på golfbanen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder