Skistjernen møtte pressen dagen derpå

TAUS I GÅR - MEN I DAG...: Petter Northug pratet før sprintstafetten. Foto: Scanpix

Northug: - Min måte å løse det på

WHISTLER / OSLO (VG Nett) Petter Northug (24) sier han trengte tid for seg selv etter OL-skuffelsen i går - og at han derfor forlot skistadion uten å si et ord.

 • Ola Stenberg
 • Eirik Borud
 • Anders K. Christiansen
 • Gunnar Bøthun

Artikkelen er over ti år gammel

Northug var uheldig og brakk staven ikke langt fra mål på gårsdagens duathlon. Etterpå snakket han ikke med noen, men satte seg i en bil og stakk fra ventende presse.

Det har ført til til dels kraftige reaksjoner, fordi veldig mange har ønsket å høre Northugs versjon av løpet - uten å måtte vente i nesten ett døgn. Alt fra PR-eksperter til landslagsledelsen selv har kritisert skifantomets oppførsel etter gårsdagens skuffelse.

Les også:*PR-eksperter: - Northug oppfører seg som en sutrete tenåring*Northugs trener: - Det grenser mot arrogant oppførsel

I dag snakket imidlertid Northug. Han kom tuslende, litt trøtt i ansiktet, satte seg ned og ventet på spørsmål fra pressen. Et av de var om han tar selvkritikk.

- Jo da, jeg tar masse selvkritikk fra både før og etter løpet, svarte Northug på en noe fleipete måte under pressekoneransen i deltagerlandsbyen i Whistler søndag morgen lokal tid.

- Jeg tenkte jeg kunne prate i morgen (i dag), da hadde jeg fått et døgn på meg og tenkt litt, fortsatte 24-åringen.

På spørsmål om han burde gjort noe annerledes, svarte Northug kort:

- Det er sikkert mye jeg burde gjort annerledes, før han fortsatte med å forklare hvorfor han valgte å løse det på den måten.

- Når det butter litt imot så er det min måte å løse det på å være for meg selv. Jeg må evaluere litt oppi hodet mitt først, sa Northug.

Northug fortalte også på pressekonferansen at han ikke har snakket med Hellner etter den dramatiske 30 kilometeren lørdag, og han sa at han ikke tror Hellner brakk staven hans med vilje.

VGTV:Se dokumentar om Petter Northug

Sportssjef Åge Skinstad forteller til VG Nett at landslagsledelsen satte seg ned og pratet med Northug etter at han ikke ville snakke lørdag. Der fikk han beskjed om at det ikke er greit å bare gå.

- Petter var veldig enig i det, og han ønsker ikke at det skal være sånn. Han var så full av følelser at han ikke ville snakke med han.

- Hvor strenge var dere med Petter i den samtalen?

- Vi bruker i hvert fall ikke kjeft. Vi prøver å spille på lag med han, og stiller han åpne spørsmål er vi spør han hvorfor han gjør som han gjør. Og vi spurte han hva han ønsker å gjøre fremover. Han gjorde det da helt klart at han ønsket å være med på pressekonferanse i dag og svare på spørsmål, forteller Skinstad.

VG Nett-leser:- Uansett Norges dårligste taper gjennom tidene.Diskutér!

Her er deler av hva som ble sagt på søndagens pressekonferanse med Petter Northug (starter nederst). VG Nett fulgte seansen live:

* Northug forlater lokalet, fotografene følger ham.

* Spørsmål om han gikk fordi han var redd for hva han skulle si. - Det var nok bare skuffelse. Jeg hadde behov for å fortrenge det og sette meg i et hjørne for meg selv.

* Om han tar selvkritikk? Northug: - Ja, jeg tar masse selvkritikk fra både før og etter løpet, svarer Northug nærmest fleipete
- Jeg tenkte jeg kunne prate i morgen (i dag), da hadde jeg fått et døgn på meg og tenkt litt. Jeg ønsker å bli oppfattet positivt både når det går bra eller dårlig. I går var det så nært.

* Nå snakkes det om at Hellner tok på staven til Northug i forkant av at den ble ødelagt. Northug: - Det er vanskelig for meg å si om det er ufint. Man begynner å bli sliten der. De prøver å holde Johan i tet og bremse, og Hellner prøver vel å komme seg forbi.

* Spørsmål fra salen: - Burde du stilt opp? Northug: - Det er sikkert mye jeg burde gjort annerledes.

* Spørsmål om hvorfor han ikke snakket i går: - Det er et løp jeg har hatt fokus på lenge, og da blir skuffelsen stor.

* Northug om den svenske taktikken: - Svenskene gikk for så vidt smart, så lenge Johan lå i brudd. De måtte vel kjøre en tre, fire venstre-finter for å komme først opp den bakken der. Jeg hadde et perfekt løpsopplegg. Hadde jeg ikke knekt staven, så hadde jeg ligget i rygg på Olsson opp den siste bakken.

* Northug får spørsmål om han har tenkt noe på Hellner foran sprintstafetten: - Jeg tror ikke vi går samme etappe.

* Northug: - Det blir tett og da kan det skje at det ryker en stav.

* Northug: - Det er klart du føler deg litt alene når du ser en svenske foran og to i gruppen bak (om svenskenes taktiske gåing).

* Northug: - Hadde jeg ikke ødelagt staven, hadde jeg vært i ryggen på Johan Olsson siste bakken. Løpsopplegget var perfekt.

* Det opplyses om at Marit Bjørgen gikk på samme slip som Petter på sin duathlon. Det endte som kjent med gull.

* Sportssjef Åge Skinstad: - Konklusjonen etter løpet i går var at noen kunne tenkt seg bedre ski etter klassiskdelen og noen etter skøytedelen.

* Det brukes nå litt tid på å avvise en artikkel Aftenposten publiserte i dag, om at Northugs ski skulle være ødelagt.

* Northug: - Jeg føler jeg har gode ski og at skiparken er god. Skiene i går var vel ikke helt optimale.

* Om mulighetene på lagsprinten: - Det blir tett og en tøff fight - det blir viktig å være på hugget. Vi må være 100 prosent skjerpet før start.

* Northug: - Du blir skuffet, spesielt i går, da det var et perfekt løpsopplegg for meg. Formen føles bra. Sånn jeg følte meg i går, ønsker man selvsagt å få med seg en medalje.

* Northug: - Selve løpet gikk for så vidt greit. Jeg var der jeg skulle være og hadde en god posisjon i siste bakken. Da jeg brakk staven gikk det fort med de tre jeg gikk sammen med. Det ble en luke da jeg måtte bytte stav, og det kostet for mye å tette den, sier Northug.

* Ulf Morten Aune gir en innledning om lagsprinten, og snakker om konkurrenter og eget lag. Aune sier at Ola Viggen Hattestad sliter med helsen og er derfor ikke på pressekonferansen.

* Northug har kommet inn og satt seg ned sammen med pressetalsmann Rolf Nereng og sprinttrener Ulf Morten Aune. Pressekonferansen starter nå.

----------

I går avsluttet han en gedigen fiasko med å deppe for seg selv, før han stormet forbi norske journalister. I dag må Petter Northug trolig finne seg i å prate.

De norske utøverne som skal gå sprintstafetten møter til pressekonferanse i Whistler. Og selv om laget ikke er offentlig ennå, er det ventet at Northug får gå løpet.

24-åringen har måttet tåle massiv kritikk etter at han - tydelig skuffet - nektet å forklare gårsdagens fiasko. Det ble sett som arrogant av en løper som er kjent for å rope høyt når han lykkes.

Så sent som i ettermiddag, ble han karakterisert som en sutrete tenåring av PR-eksperter.

VG Nett i kontakt med pappa John Northug søndag morgen. Han ga uttrykk for at sønnen vil beklage det at han ikke prater når ting ikke går helt etter planen.

Les også

 1. PR-eksperter: - Northug oppfører seg som en sutrete tenåring

  (VG Nett) Petter Northug (24) vil aldri bli den folkehelten han kunne ha blitt, dersom han ikke spiller på lag, mener…
 2. Landslagstreneren om OL-resultatene: - Det er altfor dårlig

  WHISTLER (VG Nett) Det norske herrelandslaget i langrenn har hatt store problemer i OL.
 3. Pappa-Northug snakket med sønnen søndag morgen: - Petter vil beklage

  OSLO/WHISTLER (VG Nett) Petter Northug (24) har allerede lagt gårsdagens fiasko bak seg.
 4. Gull-Hellner om Northug: - Er nok mest et spill

  WHISTLER (VG Nett) Petter Northug får ingen sympatibølge fra gullvinneren Marcus Hellner etter at nok et OL-renn gikk i…
 5. Northugs trener: - Det grenser litt mot arrogant oppførsel

  WHISTLER (VG Nett) Petter Northug (24) gikk uten å si et ord. - Det er ikke sånn vi vil ha det, sier landslagstrener…
 6. Hellner knakk Northugs stav: - Ikke meningen

  WHISTLER/OSLO (VG Nett) Petter Northug (24) ødela staven en kilometer før mål da gullvinneren Marcus Hellner tråkket…

Mer om

 1. OL

Flere artikler

 1. Hellner vil snakke med Northug om stav-brekket

 2. Northug: - Jeg tipper det var et uhell av Hellner

 3. Hellner knakk Northugs stav: - Ikke meningen

 4. Svan: - Nordmennene har vært kjepphøye

 5. Northug: - En utrolig lettelse

Fra andre aviser

 1. - Kanskje jeg kan få komme hjem nå?

  Aftenposten
 2. Northug snakker trolig i dag

  Aftenposten
 3. - Jeg angrer på oppførselen i går

  Aftenposten
 4. Northug snakker trolig i dag

  Bergens Tidende
 5. Smuglet Northug ut av stadion

  Aftenposten
 6. Smuglet Northug ut av stadion

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no