GIR RÅD: Suzann Pettersen (venstre) får råd av Tiger Woods (høyre), men hevder de fleste rådene hans funker best for ham selv. Foto: AP/Reuters

Tiger og Tutta er blitt treningskamerater

Tiger Woods (33) og Suzann Pettersen (28) har i løpet av vinteren blitt både gode treningskompiser og gode venner.

Trygve Sundbø
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- For meg var det en drøm som gikk i oppfyllelse da min fysiske trener sa han kunne fikse en treningsrunde med Tiger Woods. Og det var herlig å oppleve at kjemien stemte så godt at vi siden har trenet mye sammen, forteller en litt motvillig Suzann Pettersen.

Hun ønsket ikke å skryte av rollen som Tiger Woods' treningskamerat, men innser at vennskapet begynner å bli kjent i golfkretser.

Tutta er etter hvert blitt stamgjest på Tiger Woods' bane, den svært private Isleworth Country Club, ved vakre Lake Nona, nokså nær turistattraksjonene Disney World og Universal Studios i Orlando.

- Han er jo bare en vanlig gutt, skjønt han er uvanlig snill og hjelpsom. Tiger gir meg mange råd, men de fleste funker bare på ham selv, humrer Pettersen, som mener hun likevel lærer enormt mye av treningen med verdens beste golfspiller.

VGD:Diskutér golf her!

Trener mest

- Han trener mer enn noen andre. Han kan holde på natt og dag. Og så er han også ti ganger så god som de andre. Han befinner seg på en egen planet.

- Du får mye juling på treningsrundene, altså?

- Han er ikke lett å slå. Han bare må spille til han vinner (latter). Men jeg har vel tatt ham et par ganger, selv om det er blitt mye mageøvelser og armhevinger.

- Er det straffen?

- Ja, taperen svir noen dollar, men også fysisk avstraffelse. Det går om noe hele tiden.

Les også:Tutta og Tiger går sammen om OL-frieri

Suzann Pettersen er tøff og spiller fra samme utslagssted som Tiger Woods, helt bakerst altså. Dermed spiller hun hullene atskillig lengre enn det som er vanlig på dametouren.

- Vanligvis ligger jeg 50, 60 meter bak ham etter utslaget, men treffer han blink kan det være opptil 90 meters forskjell. Men det skal være tøft å spille med verdens beste, forteller Tutta, som skjønner at spillere får nerver i Tiger Woods sitt selskap.

- Første gang vi spilte sammen, begynte jeg med å snaphooke (kraftig venstreskru) ballen ut blant trærne. Jeg har ikke slått et sånt slag på ti år, men jeg hadde vel litt gelé i bena. Heldigvis er han typen som slenger dritt og lager bråk istedenfor å trøste. Da er det enkelt å komme på bølgelengde.

Utfordret Tiger

Da Tutta kom tilbake til Orlando etter sesongens første turneringer, tekstet hun til Tiger Woods at hun var blakk og trengte penger.

Underforstått: Hun ville vinne noen dollar fra ham.

Svaret kom fort, og med humor:

«Sorry, jeg har lagt opp».

Så dro de ut og spilte.

Enormt lærerikt

- Han er veldig klar for å hjelpe meg, og gullkornene renner ut av ham. Det han gjør, spesielt med putteren, ser lett ut, men er sinnssykt vanskelig. Derfor er det enormt lærerikt å spille med ham, sier Pettersen.

For to uker siden avsluttet hun majorturneringen i California med mesterskapets beste runde (66 slag). Dermed avanserte hun til 5.-plass og viste sterk formstigning.

- Jeg er lett treig om våren, men føler at spillet begynner å stemme før neste ukes turnering i Mexico, mener hun.

Bor i Orlando

Tiger Woods kjøpte en flott eiendom i Jupiter, sørøst i Florida, for et par år siden. Men han bor fremdeles med familien i Orlando.

Han trener sjelden med konkurrentene på PGA-touren. Som oftest spiller han med kompisene sine, en gjeng amatører med svært lavt handikap - og nå altså med én som ikke er riktig like god, men absolutt like dedikert; nemlig Suzann Pettersen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder