Helskog til Røkke med blomster

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:28

Skilegen: - Jeg er glad for unnskyldningen

SPORT

Kjell Eystein Røkke (69) er langrennslegen Gerhard Helskog mystifiserte og koblet til et busslass med legemidler. I går fikk han en personlig fremført beklagelse fra Helskog.

Han bekrefter møtet med Helskog, men ville ikke kommentere saken noe mer i går ettermiddag.

- Dette vet jeg at Kjell Eystein satte veldig stor pris på, sier Røkke-vennen Inge Bråten, som var norsk langrennssjef i Lillehammer-OL.

Gerhard Helskog møtte personlig opp på behandlingshjemmet i Bærum lørdag formiddag. Alvorlig syke Røkke fikk både blomster og en uforbeholden unnskyldning fra Rikets Tilstand-sjefen.

Røkke syntes det var på høy tid.

Fredag beklaget både Helskog og TV 2-sjef Kåre Valebrokk kjempetabben overfor alle. Men i sin «åpningsunnskyldning» glemte de Røkkes navn.

Landslagslegen fra 1968 til 1994 ble i onsdagens program beskyldt for å ha tatt ut 150 legemidler - ni av dem dopingmidler - foran Lillehammer-OL.

Det riktige skal være 20 preparater i en helt uskyldig og ordinær bestilling. I tillegg ble Røkke karakterisert som «hemmelighetsfull» av Helskog og referert på en uttalelse fra 1992 om at Norge nå kom etter Sovjet og DDR i idrettsmedisinen.

Det totale bildet pekte rett mot en lege som godt kunne ha dopet norske langrennsløpere. Røkke ble mer og mer irritert da han så programmet sammen med sønnen Gard på behandlingshjemmet onsdag kveld.

Røkke har gitt uttrykk for at han ønsker å forfølge saken rettslig.

PS! Gerhard Helskog ønsket ikke å gi noen kommentarer til VG i går.

Denne artikkelen handler om