Bjørgen (37) etter sterk pallplass: - Kunne vært moren til noen av de andre

FALUN/OSLO (VG) Snart er Marit Bjørgen 38 år. Langrennskarrieren kan være slutt etter denne sesongen. Derfor var hun storfornøyd etter å ha satt unge og lovende sprintere på plass under minitouren i Sverige.

 • Camilla Vesteng
 • Mikal Aaserud

Artikkelen er over to år gammel

– Det hadde du ikke trodd, sier Bjørgen til VG like etter målgang.

Hun kunne riktignok ikke gjøre noe med hverken Hanna Falk eller Jonna Sundling i Faluns sprintløyper fredag. Men Bjørgen kapret tredjeplassen foran Anna Dyvik, Silje Øyre Slind og Sophie Caldwell.

Akkurat dét var imponerende. Bjørgen har nedprioritert sprint i lang tid. Hun har ikke vært på pallen i øvelsen siden mars 2015. I OL var det en distanse hun droppet å gå.

– Jeg er imponert over meg selv. Ikke verst å være på pallen i sprint i en alder av nesten 38 år (fyller år 21. mars). Jeg kunne jo nesten ha vært mora til noen av de andre her, konstaterte veteranen.

– Jeg nedprioriterte sprint gjennom vinteren. Det er gledelig og artig at det fungerer når jeg er i bra form og har friske bein. Men jeg merker at når det gås rolig i finalen, så passer ikke det meg. Jeg kunne tenkt meg at det ble gått fortere, for jeg har ikke det «lille ekstra», sier Bjørgen.

Falla med sprintkule-hat trick etter Nilsson-frafall

Vil ikke bli nummer fem og ti

Sprinten i Falun ble ikke bare en opptur, men kan også ha vært hennes siste. For inn i den siste verdenscuphelgen denne sesongen åpner Bjørgen intervjuet med VG med å fortelle at «hun ikke har noe svar» på om hun satser langrenn på toppnivå også neste år.

Det er fortsatt helt i det blå og Bjørgen sier at det avhenger av motivasjon - ikke nødvendigvis at sønnen Marius på to år krever enda mer.

– Ting har endret seg hjemme. Men uansett kan jeg legge en plan hjemme. Men dette handler om å være med å kjempe i toppen. Jeg har ikke lyst til å bli nummer fem og ti. Da må man trene minst 850 timer. Det må man ha motivasjon til, forklarer 37-åringen.

Falla brydde seg ikke om tidlig exit

Bak både Bjørgen og Slind gikk det tungt for de øvrige norske.

Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Tiril Udnes Weng, Kathrine Harsem og Heidi Weng fikk en tidlig exit i kvartfinalen, mens Maiken Caspersen Falla - Norges sterkeste kort på denne distansen - røk ut i semifinalen.

Fordi Stina Nilsson ble syk før Falun-helgen var det klart allerede før helgen at Falla hadde vunnet sprintcupen. Derfor var det ikke mye nerver eller prestisje på spill under fredagens konkurranse.

– Det er greit. Jeg bryr meg ikke. Jeg har vunnet sprintcupen og fått tre verdenscupseire. Og denne banen jeg liker jeg ikke, sier Falla til pressen etter rennet.

Mer om

 1. Vintersport
 2. Langrenn
 3. Maiken Caspersen Falla
 4. Marit Bjørgen
 5. Heidi Weng

Flere artikler

 1. Hundredelsdrama for Weng - Klæbo slått av Bolsjunov

 2. Falla suveren etter OL: – Jeg synes ikke jeg bommet med formen i OL

 3. Slik gikk det med den norske OL-troppen i helgen

 4. Stavås Skistad (19) imponerte Caspersen Falla: – Ledig plass til verdenscup og VM

 5. Klæbo var lei av rivalens dominans - la sjokkplan

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder