Følelsesladet da Djokovic beseiret del Potro i US Open

Serbiske Novak Djokovic tok sin tredje seier i US Open søndag, da han slo argentineren Juan Martin del Potro i finalen med sifrene 6-3, 7-6, 6-3.

mette.bjorberg.estep@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Djokovic åpnet trygt med 6-3 i første sett. Han ledet andre sett 3-1 da del Potro, som vant turneringen i USA i 2009, kom tilbake og brøt serven hans. Djokovic halte i land andre sett etter 95 minutter og tiebreak.

les også

Serena Williams bøtelagt for finaleskandalen

På stillingen 5-3 i tredje sett hadde Djokovic matchball på del Potros serve. Ballen fløy 22 ganger fram og tilbake før del Potro slo den i nettet. Etter tre timer og et kvarters kamp kollapset en utmattet, men seirende Djokovic på banen i New York, mens del Potro var knust. Ranket som nummer tre i verden har han kun vært i to Grand Slam-finaler. Han har slitt mye med skader, noe hans gode venn Djokovic vet alt om.

les også

Del Potro og Djokovic møtes i US Open-finalen

Etter at han gikk glipp av fjorårets sesongslutt på grunn av skader i høyre albue, har Djokovic imidlertid hatt en utrolig opptur i sommer. Han har vunnet både Wimbledon-turneringen i Storbritannia og en Masters-turnering i Cincinnati i USA. Nå kan han føye US open 2018 til lista.

Med denne siste tittelen er Djokovic på nivå med Pete Sampras, begge har 14 Grand Slam-seire loggført, og deler nå tredjeplassen på lista over tennisspillere med flest slike. Øverst troner Roger Federer med 20 titler, foran Rafael Nadal med 17.

les også

Det er du som er tyven, Serena!

Nå har 50 av 55 av de siste, store turneringstitlene blitt vunnet av «de fire store», nemlig Federer, Nadal, Djokovic og Andy Murray.

Dette er 15. gang Djokovic slår Del Potro. Han har slått han fem av fem ganger de har måttes i Grand Slam-turneringer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder