Landslagssjef Jarle Pedersen: Vil ha svar denne uken

I TENKEBOKSEN: Gerard Kemkers trente Sven Kramer (27) så sent som i Sotsji-OL - her da skøytekongen tok sølv på 5000 meter - og teller nå på knappene med hensyn til å si ja til tilbudet om å bli ny norsk skøytesjef. Foto: AP

Skøytepresidenten gir Kemkers mer tid

Jarle Pedersen (58) vil ha svar på om han får lov til å fortsette som landslagssjef denne uken. Skøytepresidenten sier Sven Kramers eks-trener trenger mer tid til å svare på om han vil bli Norges nye skøytesjef.

 • Øystein Jarlsbo

Artikkelen er over seks år gammel

- Jeg har sagt at jeg er villig til å fortsette hvis betingelsene ligger til rette. Kontrakten min går ut i april og jeg har en annen jobb og mange praktiske ting som må klareres. Jeg vil ha en avgjørelse før påske, sier Jarle Pedersen til VG.

- Hvis han etterlyser en slik avklaring, er det nytt for meg. Gerard Kemkers trenger litt mer tid og vi har valgt å respondere på det. Vi har et Kemkers-spor og får avklare det først, sier skøytepresident Rune Gerhardsen.

Som under Mueller

Han forteller at han var i kontakt med Sven Kramers mangeårige nederlandske suksesstrener før helgen. Nederlenderen foreløpige svar, slik Gerhardsen tolker det, er at han ønsker å tenke seg om en stund til.

Kemkers er ikke sikker på om han vil fortsette som trener eller begynne med noe annet utenfor skøytesporten.

- Kontrakten til Jarle Pedersen går ut ved månedsskiftet. Om han ikke reengasjeres, er ikke det så farlig, svarer skøytepresident Rune Gerhardsen på spørsmål om tidsfrist for ansettelse av kommende skøytesjef.

TRENGER SVAR: Jarle Pedersen. Foto: Scanpix

- Da Peter Mueller ble ansatt i 2003, skjedde ikke det før ved sankthans-tid. Løperne trenger ikke full dressur fra første stund. De vet hva de skal gjøre når det gjelder trening, mener han.

Olympiatoppens kandidat

Pedersen ble engasjert som landslagssjef i skøyteforbundet da Peter Mueller måtte gå foran Vancouver-OL for fire og et halvt år siden. Først samarbeidet Pedersen, som er fysioterapeut, med Johann Olav Koss.

Den siste sesongen har han hatt eks-løper Sondre Skarli som assistent. Jarle Pedersen sier at det er «naturlig» at forbundet ved president Rune Gerhardsen har tatt kontakt med Gerard Kemkers og spurt om han vil sørge for å få norsk skøytesport tilbake i verdenstoppen.

Olympiatoppens skøyteansvarlige Roger Gjelsvik forteller til VG at Jarle Pedersen, slik Olympiatoppen ser det, «ikke er uaktuell» som trener for Håvard Bøkko & co også neste sesong - og dermed frem mot OL i Sør-Korea om fire år.

Kontrakt fire år

I forbindelse med et åpent evalueringsmøte i regi av skøyteforbundet forrige uke ga han forsikringer om at toppidrettsorganet fortsatt vil satse på skøyter, og nå med større tyngde enn før.

- I avtalen mellom forbundet og Olympiatoppen står det at vi skal ha en dialog med forbundet angående ansettelse av trenere, sier Gjelsvik.

- Har dere lagt noen føringer?

- Nei, ikke foreløpig, svarer Olympiatoppens skøyteansvarlige.
Rune Gerhardsen går inn for at den neste landslagssjefen for hurtigløp på skøyter skal ha fireårs kontrakt, eller i alle fall en såkalt to pluss to års kontrakt.

Les også

 1. Suksesstrener kan bli dyr for Norge

  Norge har utpekt Gerard Kemkers (47) som redningsmann etter OL-fiaskoen.
 2. Skøyteforbundet vil ha Kramers trener

  Norges Skøyteforbund vil ha den nederlandske treneren Gerhard Kemkers som ny landslagstrener.
 3. Kramer bryter med suksess-trener

  Sven Kramer (27) avslutter samarbeidet med den profilerte treneren Gerard Kemkers.
 4. Lekkasje: Vil fjerne 10 000 meter skøyter

  Presidenten i det internasjonale skøyteforbundet foreslår å fjerne 10 000 meter fra OL-programmet - for å gjøre…
 5. Bøkko sjanseløs i VM etter miss på favorittdistansen

  Det ble bare nesten for Sverre Lunde Pedersen og Håvard Bøkko under allround-VM på skøyter som avsluttet den…
 6. Mueller retter kritikk mot treneren som erstattet ham

  Peter Mueller er ikke imponert over sin arvtaker som landslagssjef for norsk skøytesport.
 7. Må svare for hele Skøyte-Norge

  Skøytesjef Jarle Pedersen (58) kan bli avkrevd en forklaring om hvorfor Norge ikke stilte til start på 10 000 meteren i…
 8. Resten av sesongen ryker for Kramer

  Luftveiene til Sven Kramer må opereres og skøytekongen mister derfor resten av skøytesesongen.
 9. Kramer klar for fire år til

  Håvard Bøkko (27) og resten av Norges skøytelandslag må forberede seg på å leve i skyggen av Nederlands skøytekonge Sven…

Mer om

 1. Skøyter

Flere artikler

 1. Skøytepresidenten: - Legger meg paddeflat

 2. Kemkers blir ikke norsk landslagstrener

 3. Suksesstrener kan bli dyr for Norge

 4. Skøytepresidenten gir Kemkers mer tid

 5. Skøytesjefen: - Ikke sær og vanskelig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder