TRAVBRØDRE: I 2006 kunne Atle Hamre (til høyre) gratulere broren Frode med seier i Norsk Travderby. Siden er storebroren erklært uønsket på norske travbaner. Etter gårsdagens hendelse på travbanen i Tønsberg er det ny strid rundt brødrene.

TRAVBRØDRE: I 2006 kunne Atle Hamre (til høyre) gratulere broren Frode med seier i Norsk Travderby. Siden er storebroren erklært uønsket på norske travbaner. Etter gårsdagens hendelse på travbanen i Tønsberg er det ny strid rundt brødrene. Foto:Annemor Larsen,VG

Atle Hamre i ny kontrovers på travbanen

Jarlsberg-leder: - Hadde en opptreden som vi valgte å innrapportere

Frode Hamre: - Bare tull å lage en sak av dette

Toppkusken Frode Hamre (51) er igjen i trøbbel etter at storebroren Atle i går havnet i en kontroversiell hendelse på Jarlsberg travbane.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Generalsekretær Rune E. Gustavsen i Det Norske Travselskap (DNT) mener hendelsen er et brudd på avtalen DNT gjorde med Frode Hamre i etterkant av at storebroren trente hestene på samme travbane i mars. Det har ikke Atle Hamre anledning til etter at han ble livstidsutestengt fra å kjøre hester og oppholde seg på norske travbaner i forbindelse med travløp.

Les også:Frode Hamre tilbake i sulkyen etter stygg ulykke

- Uheldig trekk av Frode Hamre

Selv om 55-åringen på tirsdag nøyde seg med å se på at Frode Hamre og stallpersonalet trente hestene på Jarlsberg - i tillegg til en visitt i hesteringen - reagerer DNT.

TRENTE HESTER I MARS: Slik så det ut da Atle Hamre trente broren hester på Jarlsberg i mars. Foto:PRIVAT,

- Jeg synes det er et veldig uheldig trekk av Frode Hamre. Det er bare halvannen måned siden vi skrev under på en avtale der han var inneforstått med at Atle Hamre ikke kan være på Jarlsberg eller andre travbaner. Vi har sendt Frode Hamre en e-post som han har lovet å svare på innen førstkommende fredag, sier Gustavsen til VG.

- Hvilke konsekvenser kan dette få for Frode Hamre?

- Jeg samler inn informasjon fra de som var involvert i hendelsen på Jarlsberg travbane, inkludert svaret som kommer fra Frode Hamre. Når det har kommet inn, så vil den videre saksbehandling bli besluttet. Hva som vil hende videre, ønsker jeg ikke å spekulere i nå, svarer generalsekretæren, som påpeker at Atle Hamre fortsatt skylder DNT en million kroner i saksomkostninger etter å ha tapt flere runder i rettsapparatet.

Opphetet diskusjon mellom Hamre og Dale

Daglig leder Øystein Dale på Jarlsberg travbane var mannen som rapporterte gårsdagens hendelse til DNT.

- Atle Hamre ble observert i hesteringen. Det er en sak vi har rapportert inn til DNT. Vi oppfatter at det er et brudd på avtalen som er inngått med DNT og Atle Hamre i forbindelse med kjøringen på banen tidligere i år, sier Dale til VG.

Etter det VG erfarer skal det ha oppstått en verbal konfrontasjon mellom Jarlsberg-lederen og Hamre i etterkant av besøket i hesteringen. Det skal ha endt med at Dale kjørte unna i bilen sin.

På spørsmål om han følte seg truet av Atle Hamre, svarer Øystein Dale:

- Jeg vet ikke om jeg vil kommentere det så mye, men han hadde en opptreden som vi valgte å rapportere inn til DNT, ja.

- Hva skjedde?

- Han hadde synspunkter på om hvorvidt han skulle være der eller ikke. I den anledning utartet det seg på en måte som gjorde at vi ønsket å rapportere det inn til DNT. Nå følger DNT opp saken, svarer Dale.

Frode Hamre: - Bare tull å lage en sak av dette

Atle Hamre, som tidligere har vært straffedømt to ganger for pengeutpressing, ønsker ikke å kommentere saken overfor VG. Frode Hamre er oppgitt over at gårsdagens hendelse i det hele tatt er en sak for DNT.

- Det som skjedde i går er en ikke-sak. Vi er enige om at Atle ikke skal kjøre hurtig med mine hester. I går var han der i sivilt for å se på at jeg kjørte hurtig med hestene. Han kjøpte lunsj til oss alle som han overrakte i hesteringen, men var ikke aktivt med under treningen av hestene. Så begynner Dale å kjøre rundt for å ta bilder, sier Frode Hamre.

- Sett i ettertid skulle Atle ha stått 80 meter lenger unna og heller fulgt hestene fra en plass borte i svingen. Men jeg synes bare det er tull å lage en sak av dette. Øystein Dale får ta skyld i dette selv. Han lager mye styr ut av ingenting. Jeg forholder meg til avtalen om at Atle aldri mer skal kjøre mine hester. Hva Atle gjør ellers kan ikke jeg styre.

- Frykter du for at dette kan få konsekvenser for din kuskelisens?

- Nei, overhodet ikke. Da blir jeg veldig overrasket. Atle sa i går til meg at han har vært på Jarlsberg for siste gang.

- Hva skjedde i kontroversene mellom Øystein Dale og Atle Hamre?

- Jeg skjønte på Dale at det hadde vært noe, men uansett hva Atle sier i dag, så oppfatter enkelte det som trusler. Så fort han sier meningen sin, så kaller folk det for en trussel. Jeg synes Dale overdriver dette kolossalt, svarer Frode Hamre.

Han forbereder seg i disse dager til en av årets største travhelger med ti hester til start på Solvalla utenfor Stockholm.

- Denne saken påvirker ikke mitt fokus inn mot helgen, sier Norges mestvinnende travtrener de siste årene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder