Sjakkpresident Aulin-Jansson (t.h)på vei inn til et promoteringstreff for Sjakk-OL tilake i 2010. Her sammen med sjakklegenden Garry Kasparov og Magnus Carlsen. Foto: Heiko Junge/Scanpix

Kritisk til ledelsen av Sjakk-OL

Agdestein: Pinlig hvis det ikke blir noe av

Espen Agdestein syns det er merkelig at arrangøren av Sjakk-OL i Tromsø nå skaper usikkerhet om hele arrangementet.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Arrangøren av Sjakk-OL tviler nå på om de kan gjennomføre mesterskapet etter at de går glipp av 15 millioner kroner. Det kommuniserte de ut skarpt i dag. Staten har fra før garantert for 75 millioner kroner til mesterskapet.

- Uklokt

Magnus Carlsens manager Espen Agdestein reagerer på hvordan arrangøren har håndtert saken utad etter avslaget.

- Det er pinlig hvis dette planlagte prestisjearrangementet ikke bli noe av. Jeg syns det var uklokt av arrangørene å gå ut med noe som i dag skaper usikkerhet i 181 påmeldte land, sier Agdestein til VG.

Han reagerer på arrangørens håndtering utad, men legger til:

- Jeg håper selvfølgelig at det kommer til en løsning, sier Agdestein.

Artikkelen fortsetter under bildet

KRITISK: Espen Agdestein, her sammen med bror og tidligere toppspiller Simen Agdestein, mener det er pinlig hvis Sjakk-OL ikke blir noe av. Foto: Ole Kristian Strøm/VG

Mener de ikke hadde noe valg

Jøran Aulin-Jansson, nestleder for Sjakk-OL og president i Norges Sjakkforbund, ser at deres uttalelser er uheldige. Men han mener de ikke har noe valg.

- Ja, det er veldig uheldig. Men alternativet en stille død er ikke spesielt mye bedre, sier Aulin-Jansson til VG.

Han sier de ikke liker å fremstå dramatiske, men at situasjonen krever det,

- Vi er i alle fall nødt til sørge for at hele Stortinget forstår situasjonen, sier han.

Overrasket av antall nasjoner

Kulturdepartementet er helt klare på at Sjakk-OL allerede har blitt tilført mer penger enn de søkte om. Statssekretær Knut Olav Åmås sier det er helt uaktuelt med ekstra bevilgninger.

Aulin-Jansson mener departementet har vært klar over de ekstra ressursene de trenger og at det var knyttet opp til et verdenscuparrangement de måtte ta på seg i fjor.

Han avviser at de har lagt lista for høyt for gjennomføringen av arrangementet og mener de ble overrasket over at det blir så mange deltagende nasjoner denne gangen.

- Da vi sendte søknaden regnet vi med 140-150 nasjoner. Nå blir det 181 nasjoner. Det har aldri i historien vært i nærheten av det antallet,sier Aulin-Jansson.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder