Brækken: - Jeg kjører for seier

Stilnet «latteren» til svenskene

Juliano Rags ble hånet av svenske traveksperter før Elitloppet. To uker senere er han Norges største håp i VG Oslo Grand Prix.

Artikkelen er over fem år gammel

De siste 30 årene har kun to norske hester vunnet VG Oslo Grand Prix - Steinlager i 2005 og Rex Rodney i 1986 og 1987. Søndag kan vi igjen få en norsk vinner på travets nasjonaldag når fire norske hester stiller til start i løpet med 1,5 millioner kroner til vinneren.

Av de fire norske hestene, Juliano Rags, B.B.S. Sugarlight, Mr. X.F. Royal og Support Justice, er det Noralf P. Brækken-traveren Juliano Rags som har trukket det beste sporet.

- Juliano Rags er en hest som alltid har gledet det norske travpublikummet. Det er en hest som bare blir bedre og bedre for hvert løp. Med et bedre sport på Solvalla under Elitlopps-kvalifiseringen kunne den fort vært i finalen, da avsluttet hesten i et ekstremt tempo, sier en av landets fremste traveksperter Øivind Grøstad, og legger til:

- Så jevnt som årets VG Oslo Grand Prix-felt er, kan Juliano Rags gå helt til topps. Banen er eksepsjonelt rask på Bjerke nå, og da blir det veldig vanskelig å komme bakfra, legger han til.

Også TV 2-profil og traventusiast Morten Langli og VGs travekspert Anders Olsbu mener Juliano Rags er Norges håp i VG Oslo Grand Prix.

- Håper Bjerke får en helg med bra vær, høyt spill, mange tilskuere og stor sport. Juliano Rags beste norske muligheten i OGP. Kjør, skriver Langli på Twitter.

Ble ledd av

Før Elitloppet for to uker siden lo svenskene av den norske hesten, nå er tonen en helt annen.

- Ekspertene som undervurderer Juliano Rags tar feil, sier Anders Lindqvist, suksessrik svensk trener med stall i Frankrike, som også er ekspert på svensk trav-TV.

- Juliano Rags har utviklet seg enormt siden i fjor. At hesten ble latterliggjort foran Elitloppet, sier mer om dem som gjorde det. Jeg synes å se en ny Commander Crowe i denne hingsten. Elitloppdistansen var kanskje litt kort. Bare vent. Utover sommeren kommer triumfene, legger han til.

- Hva svenskene mener er opp til dem. Vi har fokus på oss selv, og konsentrerer oss om å legge forholdene best mulig til rette for hesten. Vi må ta stilling til det vi kan gjøre noe med, sier trener Noralf P. Brækken.

Kjører for seier

Brækken er godt fornøyd med spor to, og mener mange av ekspertene bommer når de rangerer hesten hans midt på treet i løpet.

- Jeg kjører uansett for seier. Om jeg klarer det, vil tiden vise. Tørr og fin bane er i alle fall et pluss.

- Vi håper på det beste, men det er knallhard konkurranse. Vi har i alle fall fått et hyggelig spor, og da blir mulighetene helt annerledes enn de var i Sverige. Jeg ser mange av ekspertene har han rangert midt på treet, i vårt hode er hesten blant de tre beste.

- Sitter løpet på Solvalla i kroppen ennå?

- Nei, han virker veldig smidig og fin, og skal være fit for fight igjen. Formen er fortsatt veldig fin, sier Brækken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder