KONTROVERSIELL AVTALE: Malin Berås (25) trues med lisensen etter at hun inngikk avtale med Leo Vegas. Den trusselen tar sørlandsjenta med stoisk ro. Bildet er hentet fra ryttterens blogg, og brukes med tillatelse fra Berås. Foto:Privat,

Rytterstjernen Malin kan miste lisensen

Deltar i omstridt reklamefilm for utenlandsk spillselskap

En av travsportens største profiler, Malin Berås (25), kan miste lisensen for å ri og kjøre løp etter å ha deltatt i en reklamefilm for et utenlandsk spillselskap.

Sammen med den legendariske svenske bryteren Frank Andersson (58) fronter sørlandsjenta en TV-reklame for det Malta-baserte spillselskapet Leo Vegas. Det får både Norsk Rikstoto og sportsorganisasjon Det Norske Travselskap til å steile.

Begge organisasjonene varsler en solid oppvask etter at VG informerte om saken.

- Dette er absolutt problematisk. Det er en parallell situasjon som har vært knyttet til John Arne Riise og Mats Zuccarello Aasen, sier administrerende direktør i Norsk Rikstoto, Harald Dørum.

- Min første reaksjon er at dette er særdeles uklokt av Malin Berås. Hun er så tilknyttet travsporten at hun må vite at over 90 prosent av inntektene til travsporten kommer fra spill gjennom Norsk Rikstoto. Da kan ikke hun fronte en virksomhet som er i spillmessig konkurranse med det Norsk Rikstoto og Det Norske Travselskap, sier generalsekretær Rune Gustavsen i Det Norske Travselskap.

Han vil se nøyere på reglementet i løpet av torsdagen, men vurderer det som høyaktuelt at en av Norges beste montéryttere kan komme til å miste lisensen som en følge av reklamesamarbeidet med Leo Vegas.

PROMOBILDE: Her er et av bildene der Malin Berås promoterer det utenlandske spillselskapet. Foto:,Leo Vegas

- Det er mye som tyder på at hennes virksomhet er i strid med våre lover. I ytterste fall kan hun miste lisene for å ri og kjøre hester i løp, sier Gustavsen.

Vil ikke bryte avtalen

Det budskapet tar Malin Berås imot uten å hisse seg opp. Hun har ikke til hensikt å bryte avtalen med det utenlandske spillselskapet, understreker hun.

- De kan si det de vil. Jeg føler at jeg må gjøre dette for at montésporten skal fremmes enda mer. Leo Vegas har hjulpet meg som sponsor, og nå blir jeg også mer attraktiv.

- Har du blitt advart om at en slik avtale kunne føre til bråk?

- Nei, men det er alltid noen som er ute etter å ta deg. Det er mye sjalusi der ute, sier Berås.

Hun sammenlikner det hun nå gjør med de avtalene John Arne Riise og John Carew har skrevet under for andre spillselskap. Hun mener Leo Vegas har et solid navn i Sverige, og opplever selskapet som veldig proft.

- Hva tenker du når det trues med å frata deg lisensen?

- Det tror jeg ikke de har mulighet til å gjøre. I så fall må John Arne Riise miste lisensen sin til å spille fotball. Jeg tror ikke det vil skje, overhode ikke, sier hun til VG.

Var forberedt på bråk

Markedssjef i Leo Vegas Norge, Allan Aasterud, er strålende fornøyd med Malin Berås’ innsats i reklamefilmene. De vil bli sendt på plattformene til SBS Discovery (blant annet Max) fra og med 14. september.

- Vi har brukt Frank Andersson i et halvt år i svenske reklamekampanjer. Vi ønsket et kvinnelig motstykke i vår norske satsing, og føler at vi har truffet blink. Malin har også et godt navn i Sverige, sier Aasterud.

- Hvordan vil du reagere hvis det får konsekvenser for Berås?

- Vi er godt forberedt på hva som kan skje. Jeg har vært i denne bransjen i 15 år og mener at spillmonopolet står for fall. Vi har casino. Norsk Rikstoto har trav. hva som skjer utover det, har jeg ingen kommentarer til, svarer Aasterud.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder