BETENKT: Magnus Carlsen har ikke storspilt, men er fortsatt med i kampen om seieren i Sinquefield Cup. Foto: Lennart Ootes, Grand Chess Tour

Carlsen kan fortsatt seire i USA: – Jeg var heldig

(Jan Nepomnjasjtsji-Magnus Carlsen 1/2-1/2) Magnus Carlsen (26) har fortsatt muligheten til å vinne Sinquefield Cup. Men da må han vinne over Levon Aronian (34) fredag.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Remis mot sin gode kompis Jan Nepomnjasjtsji kunne ha betydd at seiersmulighetene forsvant.

Men også rivalene måtte nøye seg med remis torsdag, og dermed er Magnus Carlsen et halvt poeng bak trioen Levon Aronian, Maxime Vachier-Lagrave og Viswanathan Anand foran fredagens siste parti i St. Louis.

Her kan spille gjennom torsdagens parti (ekstern lenke)

– Det er bare ett resultat som gjelder, sier Carlsen om fredagens parti.

Etter som han selv møter Aronian, er altså jobben delvis gjort om han vinner. Men han er avhengig av at Vachier-Lagrave og Anand ikke vinner sine partier mot henholdsvis Nepomnjasjtsji og Wesley So.

Les også: Carlsen slo tilbake og vant

– Jeg var heldig som slapp unna så lett. Det kunne ha blitt mye verre, sa Carlsen da han kommenterte partiet sitt mot Nepomnjasjtsji.

– Jeg ville ikke spille på remis, så jeg brukte opp all tiden min, sa han på arrangørens sending.

Etter hvert innså verdensmesteren at han ikke klarte å tenke ut noen plan som kunne gi seier. Det endte med remis etter 32 trekk.

Carlsen har faktisk aldri slått sin russiske venn. De møtes ikke så ofte i langsjakk, men i Tata Steel-turneringen i januar spilte de også remis.

REMIS: Magnus Carlsen sitter og studerer brettet, mens Jan Nepomnjasjtsji går forbi under torsdagens parti. Foto: Austin Fuller, Grand Chess Tour

Les også: Carlsen: - Jeg stiller ikke opp for å ødelegge

Det går altså mot en ekstremt spennende avslutning på Sinquefield Cup. De tre i teten - som alle har fem poeng - er selvfølgelig i førersetet, men vi skal ikke se bort fra Carlsen på 4,5 poeng. Han kan for eksempel komme til å oppnå et omspill om resultatene går hans vei fredag. Og, som vi vet, er Magnus Carlsen nærmest uslåelig i omspill. Det så vi senest i Paris-turneringen tidligere i sommer da Maxime Vachier-Lagrave var motstander. Og i VM-matchen mot Sergej Karjakin i november.

Carlsen har fordelen av hvite brikker mot Aronian fredag, men nordmannen har ikke så god statistikk mot armeneren i langsjakk de senere årene - blant annet tapte han i Norway Chess både i 2016 og 2017.

Anand har svart mot So, som har skuffet stort i Sinquefield Cup og ligger på sisteplass. Vachier-Lagrave har på sin side hvite brikker mot Nepomnjasjtsji.

Kanskje får nordmannen hjelp av sin russiske kompis?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder