Mol og Sørum lekte seg til semifinale: – En av de råeste kampene vi har spilt

HAMBURG (VG) (Mol/Sørum - Lupo/Nicolai 21–13, 21–11) Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) er klare for semifinale i VM.

Anders Mol og Christian Sørum fortsetter å imponere i VM. I kvartfinalen knuste de italienske Lupo/Nicolai.

Dermed er Norge klare for semifinale i Hamburg.

– Det er utrolig gøy. Det er disse kampene vi spiller for. Når vi får spille for 10.000 folk som lager så mye liv inne på en sånn arena. Stemningen blir låst der inne. Det er bare helt fantastisk. Det er en av de råeste kampene vi noensinne har spilt, sier Anders Mol til VG etter kampen.

I det første settet handlet alt om Norge. De norske guttene tok kommandoen fra start, og det var nærmest aldri noen tvil om hvilket lag som skulle dra det i land. Det endte med en meget solid 21–13-seier.

Overkjøringen fortsatte i sett nummer to. Nok en gang hadde Norge full kontroll. Det endte 21–11.

– Vi spiller utrolig bra. Det er lenge siden vi har spilt så bra begge to. Taktikken fungerte kjempebra. Vi møter et godt lag, og de prøver litt forskjellige ting underveis, men vi klarer å stoppe dem hver gang. Superfornøyd med kampen, og atmosfæren var helt «amazing», sier Sørum til VG.

– I dag er det øyeblikk hvor jeg nesten griner for jeg synes de spiller så perfekt volleyball, og det er følelsesladet. Det er bare så sjukt kjekt å se på. Detaljene stemmer og de kommer inn i hodet på motstanderen. Det er bare ren glede, sier trener Kåre Mol.

Skadetrøbbel på Mol

Storseieren til tross - Mol har hatt en langt fra optimal oppladning til både kvartfinalen og åttedelsfinalen. Han våknet opp med ryggproblemer fredag morgen, og har gått jevnlig til behandling det siste døgnet. Skaden så ikke ut til å hemme den to meter lange blokkspilleren lørdag.

– Jeg har sovet godt og ryggen er mye bedre enn i går. Den er fortsatt litt stiv, så jeg skal gå på behandling etterpå og lade opp til ny kamp, sier han om skaden.

Mol og Sørum har tidligere i VM blant annet imponert mot Brasil og Latvia.

Den italienske duoen er ranket som nummer 11 i verden, og tok OL-bronse i London.

I semifinalen møter Norge tyske Wickler/Thole. Semifinalen spilles lørdag 18.30. En eventuell finale spilles søndag 14.00.

Lær mer om sandvolleyball her:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder