JAKTET TOPPLASSERING: Viktor Hovland slår ut på det andre hullet på PGA-turneringen i Greensboro. Foto: Tyler Lecka / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Viktor Hovland storspilte - men endte to slag fra å være PGA-klar

Viktor Hovland (21) endte på 4. plass i PGA-turneringen i Greensboro - og tjente 2,6 millioner kroner. Han er dermed foreløpig ikke sikret plass på den prestisjefylte PGA-touren neste sesong.

– Det har vært lange fem uker, men det var moro å spille sammen med J. T. Poston i dag og se hva han leverte, sa Hovland da han ble intervjuet etter søndagens avsluttende runde.

Amerikanske Poston vant til slutt i Greensboro med 22 slag under par, og han fullførte de fire rundene uten en eneste bogey. Han klinket til med fantastiske 62 slag på fjerde runde, som han altså fullførte i par med Hovland.

Hovland må nå spille Korn Ferry Finals-finalene for å sikre det etterlengtede PGA-kortet. Dersom han hadde endt på 2. plass i denne turneringen (delt med maks én spiller), ville han ha sikret seg PGA-kortet for neste sesong, som starter i september.

Kristoffer Ventura sikret seg nylig en plass i PGA-touren. Nå er håpet at Hovland kan sørge for at det blir to nordmenn på PGA-touren. 21-åringen, som nylig ble proff, har imponert enormt i de PGA-tourene han har gjestet denne sesongen.

Sjekk den herlige putten til Hovland på det niende hullet:

Men Hovland fikk en litt tung start på den fjerde og siste runden med bogey på første hull. På de fire første hadde han to bogeyer og to birdier. Men jevnt over var det solid av Hovland igjen, og han endte tre slag bak seierherren. Sørkoreanske Byeong Hun An ledet etter tre runder, men rotet det til på slutten. Et lite øyeblikk så det også ut til at han kunne bli tatt igjen av Hovland.

Samtidig blandet Webb Simpson seg inn, og kom seg forbi Hovland med tre strake birdier på hull 14, 15 og 16. Han knep til slutt 2. plass foran An.

Hovlands siste håp om 2. plassen røk da han misset den over syv meter lange birdieputten på hull 18 med noen få centimeter, men slik de andre avsluttet hadde det ikke holdt om han hadde truffet på den.

les også

Slik skal golfkometen forberede seg til PGA-kjøret og Tiger-duellene

Pluss content

VG fulgte Hovland hull for hull:

Hovlands plassering til slutt: 19 slag under par totalt. 4. plass totalt (tre slag bak vinneren).

Vinner: J.T. Poston (22 under par).

Oppdatert resultatliste på PGA-tourens hjemmeside.

Sluttstillingen:

Poston 22 under par

Simpson 21 under par

An 20 under par

Hovland 19 under par

Hull 18 (par 4): PAR. Webb Simpson er virkelig i siget. Kommer til å sikre birdie på hull 16. I så fall er han 20 under. For et drama dette blir. Uansett, herlig utslag av Hovland. Splitter fairwayen igjen. Simpson sikrer birdie. Nå må Hovland ha birdie på siste hull for å ha håp om andreplassen som gir PGA-kortet. Syv meter nå. Dette er viktig ... Det er altså så nærme. Herlig forsøk, men må nøye seg med par og 19 under totalt.

Hull 17 (par 4): BIRDIE! Glitrende utslag igjen av Hovland. Webb Simpson, som deler tredjeplassen med Hovland, har eagleputt på hull 15 nå. Fint innspill av Hovland. God birdiemulighet. Byeong Hun An måtte tåle bogey på hull 15, og er på 20 under nå - to slag foran Hovland. Simpson misser såvidt eagleputten for 20 under par. Nå er det mye som skjer her. Hovland skal snart putte for birdie. Han setter den og er 19 under. Det samme er Webb, som er på hull 15.

Hull 16 (par 3): PAR. Ikke helt bra det første slaget der. Den putten blir lang. Rundt åtte meter. Godt forsøk, men må nøye seg med par. Det sikrer han. Byeong Hun An rører på hull 15 nå, og må droppe ballen etter å ha havnet i noen voldsomme grasstuer. Hvis han mister et par slag nå, så kan det faktisk bli virkelig spennende her. Husk at Hovland sikrer PGA-kortet hvis han blir nummer to - delt med maks én annen spiller. Men da må Hovland ha en birdie eller to på de to siste.

Hull 15 (par 5): PAR. Perfekt utslag, og et offensivt slag på det andre. Så havner ballen i bunkeren. Kommer seg greit ut av den, og kan fortsatt klare birdie. Nei, så klarer han ikke det. Ender på par.

Hull 14 (par 4): BIRDIE! Utslaget er farlig nær trærne, men holder seg i fairway. Fantastisk innspill, og god mulighet for ny birdie. Den setter han sikkert, og ny birdie. Alene på tredjeplass med 18 under totalt. Syv birdier totalt i dag.

Nesten så Hovland treffer koppen, og en eagle, på innspillet på hull 14:

Hull 13 (par 4): BIRDIE! Treffer veldig bra med driven, og legger seg i fairway. Som så ofte før. Har rundt 100 meter til hullet. Det er bra det innspillet der, men blir en litt lang putt. Den setter han like godt, og ny birde. Tilbake på 17 under par totalt, og tre under for dagen.

Hull 12 (par 3): PAR. Treffer greenen, og har rundt ti meter til hullet. Det er et herlig forsøk, men noen centimeter igjen. Det blir par der, men med litt ekstra flyt hadde det vært birdie.

Hull 11 (par 4): BOGEY. Kommer tidlig i problemer, men klarer å slå seg opp på greenen og gi seg selv en putt for par. Det blir noen centimeter for kort, og bogey. To under par for dagen.

Hull 10 (par 4): PAR. Slår ut i fairway. Nydelig innspill, og ca tre meters putt for birdie. Det blir bare nesten, og må nøye seg med par.

Hull 9 (par 4): Slår ut perfekt - midt i fairway. Innspillet er ikke toppklasse, så det blir en lang putt for birdie - over seks meter. SÅ SETTER HAN DEN!!! Tre under i dag!

Hull 8 (par 4): BIRDIE! Treffer roughen til venstre på utslaget. Men inn på greenen på slag to. Lekkert og to yards til hullet. Den setter han - ruller på kanten og inn til birdie. To under par i dag!

Hull 7 (par 3): PAR. En liten bekk foran greenen på dette hullet. Flagget står nærme til venstre på greenen. Hovland setter den trygt på greenen, men skal putte meget bra for å sikre birdie. Setter ikke den, så da blir det par igjen. Setter putten enkelt.

Hull 6 (par 4): PAR. Fint utslag midt i fairway, men så har han fått leire på ballen. Det er ikke snaskens. Innspillet er veldig bra, og kan klare birdie igjen. Men er ikke i nærheten på den putten. Senker sikkert for par.

Hull 5 (par 5): BIRDIE! Utslaget litt ut mot høyre. Så blir han litt for kort, og treffer ikke greenen. Treffer ikke perfekt på tredje slag heller, og det blir fire meters birdieputt. Så setter han den - herlig. Ett slag under par for dagen.

Hull 4 (par 4): BIRDIE! Godt utslag i fairway. Så varter han opp med et meget godt innspill. To meters putt for birdie nå. Den setter han sikkert!

Hull 3 (par 3): BOGEY! Er offensiv, men ikke heldig med den. Klinker til over flagget, og ballen havner i roughen. Der røk nok birdemuligheten, men kan bli par. Slår seg greit inn til en parputt han bør sette. Men så misser han på den, og må tåle en ny bogey.

Hull 2 (par 4): BIRDIE! Hovland slår midt i fairway på hull to. Slår herlig inn der. Litt over to meters putt for birdie nå. Så setter han den putten sikkert. Herlig «comeback» av Hovland.

Hull 1 (par 4): BOGEY. Hovland slår ut kl. 20.21. Han går sammen med amerikanske J.T. Poston. Hovland slår ut med driver, de fleste slår med jern, men er ikke heldig med det valget. Treffer ikke fairway der. Ikke krise, men tung start. Hovland slår seg greit inn på greenen, men det blir en jobb å redde par. Har en putt på ca fire meter for å redde par. Så misser han den putten, og da blir det bogey på første hull.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder