I SLAGET: Bokstavelig talt. Casper Ruud altså. I kampen mot Juan Martin del Potro torsdag. Foto: Alessandra Tarantino / TT NYHETSBYRÅN

Ruud-exit etter drømmestart mot superstjerne: – Viser at det ikke er helt umulig

(Casper Ruud – Juan Martin del Potro 4-6, 4-6) Casper Ruud (20) imponerte stort mot verdens niende beste tennisspiller, men maktet ikke forhindre tap.

– Dette er kjempepositivt og lærerikt. Og det viser at det ikke er helt umulig. Han går utpå der og har litt tro på at han kan vinne, sier pappa Christian Ruud på telefon til VG fra Italia.

Sønnen hans Casper, som bare timer tidligere torsdag hadde vunnet en svært dramatisk kamp etter at Nick Kyrgios ble diskvalifisert, kunne ikke startet bedre i kampen mot Juan Martin del Potro.

Men først: Har du ikke sett opptrinnet til Kyrgios – ta en titt her:

Mot del Potro servet Casper Ruud inn kampen første game, og benyttet deretter sjansen til å breake, det vil si å vinne gamet på motstanderens serve – noe som gjorde at han ledet 2–0 i game.

Motstanderen var ingen hvem som helst.

Del Potro har vunnet en Grand Slam – US Open i 2009 – og er rangert som verdens niende beste tennisspiller. Casper Ruud er til gjengjeld nummer 76.

Men argentinske del Potro skjerpet seg kjapt og brøt umiddelbart på Ruuds neste game.

– Casper fikk en god start og luktet på det første settet, men så hevet del Potro seg. Med 3–0 i game kunne det kanskje ha sett annerledes ut, sier pappa Christian Ruud, men legger til at Casper følte at del Potro hadde svar på det meste han kom med.

Etter litt fram og tilbake var det også del Potro som først brøt på nytt igjen, og til slutt vant argentineren settet 6–4.

les også

Casper Ruud vant drama: Urokråke forlot banen i sinne

Casper Ruud hevdet seg også i det neste settet, men også der endte det med 6–4 i favør del Potro.

– Del Potro var ett hakk høyere enn Casper, rett og slett, erkjenner pappa Christian Ruud.

Dermed blir det ingen kvartfinale for 20 år gamle Casper Ruud i ATP Masters 1000-turneringen i Roma.

Der venter trolig verdensener Novak Djokovic for Juan Martin del Potro.

Ruud har, ifølge tennis-norge.no, uansett sikret seg rundt 600.000 kroner – i tillegg til 115 rankingpoeng. Det vil føre til en ny bestenotering på rankingen, for 20 år gamle Ruud hopper sannsynligvis opp fra 76. plass til 62. plass.

les også

Nå kan Casper Ruud (20) overgå faren: – Dette er rått

Den gode rankingplasseringen ham også en plass rett inn i French Open, som han tidligere har måttet forsøke å kvalifisere seg til.

– Han er god nok til å vinne to-tre og kanskje fire kamper om han spiller sin beste tennis og har trekningen på sin side. Men det kan også bli exit i første runde, sier Christian Ruud, og legger vekt på at trekningen har mye å si.

French Open begynner den 27. mai.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder