SLAGKRAFTIG: Demetrious Johnson viste at han har jobbet mye med bokseferdighetene, og det fikk Joseph Benavidez (t.v.) merke i Sacramento i natt. Foto: Reuters

«Supermusa» med knockoutseier i UFC

Demetrious «Mighty Mouse» Johnson (27) beholdt tittelbeltet i UFCs fluevektklasse etter å ha knocket ut Joseph Benavidez (29) i første runde i natt.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Johnson har blitt kritisert for å ha for lite kraft, og at det er den ekstreme hurtigheten som er hans eneste skikkelige våpen.

Derfor trodde mange at han ville få problemer med nettopp slagkraften til Benavidez, men sistnevnte fikk virkelig føle på både hurtigheten og ikke minst slagkraften til Johnson.

Aldri knocket ut før

Og det skjedde allerede i første runde. Det var gått litt over to minutter da Johnson prikket inn et klokkerent høyreslag som senket Benavidez.

Det gikk så fort at man måtte se reprisen i sakte film for å få med seg detaljene, og dommeren rakk da heller ikke å kaste seg over og stoppe kampen før Johnson hadde prikket inn tre-fire slag til på en sjanseløs Benavidez.

Det er for øvrig første gang i karrieren at amerikaneren med meksikansk bakgrunn har blitt knocket ut.

Jevnt i første møte

Benavidez tapte knepent på poeng mot nettopp Johnson i det som var den første tittelkampen UFCs laveste vektklasse på herresiden. Det var i september i fjor, og siden den gangen har

OMTÅKET: Joseph Benavidez var helt borte i flere minutter etter å ha blitt knocket ut av Demetrious Johnson. Foto: AP

de begge gjort rent bort.

Johnson vant først på poeng mot John Dodson i Chicago, og deretter med en «armbar» på John Moraga i femte og siste runde i Seattle i juli. Benavidez slo Ian McCall på poeng i februar, deretter ble det knockoutseirer mot Darren Uyenoyama og Jussier Formiga i henholdsvis april og september.

I natt hadde Benavidez også fordelen av å fighte på hjemmebane i Sacramento, California, men det hjalp altså lite. Før den første runden var halvveis lå han helt utslått på kanvasen mens «Mighty Mouse» Johnson slo baklengs salto og jublet villt.

Faber imponerte

En annen fighter som hadde fordel av hjemmebane og innfridde forventningene var Urijah «The California Kid» Faber.

34-åringen var overlegen mot knockouteksperten Michael McDonald, og avgjorde kampen i andre runde.

POPULÆR VINNER: Urijah Faber har nettopp truffet Michael McDonald med et knallhardt slag, og er i ferd med å avgjøre kampen. Nå kan den populære veteranen være nær ved å få en ny tittelkamp. Foto: Reuters


Da traff han først med et par knallharde slag, og kastet seg over en rystet McDonald som ikke klarte å forsvare seg mot giljotingrepet til Faber og måtte gi seg.

Etter fire strake seirer er det gode muligheter for at populære Faber igjen får sjansen til å fighte om tittelen i bantamvekt igjen. Han har tidligere tapt for mesteren Dominic Cruz (i 2011) og Renan Barao (i 2012) som har det midlertidige tittelbeltet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder