FULL RULLE: Norske skateboardtalenter viste seg frem i det som skal bli en permanent skatehall i Skur 13 på Filipstad etter neste års X Games Oslo. Foto:Jostein Magnussen,VG

Slik blir X Games Oslo

Oslo får permanent skatehall i havneområdet

Kombinerer sommer- og vinteridretter for første gang

Det var ikke tilfeldig at lanseringen av X Games Oslo ble lagt til skur 13 på Filipstad i dag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Lageret i Oslo havn skal nemlig huse street-konkurransene i skateboard under X Games Oslo i februar når man for første gang i arrangementets historie skal konkurrere både i sommer- og vinteridretter samtidig.

Og når flomlysene til TV-selskapene ESPN og TV 2 er slått av, skal Skur 13 gjenbrukes. Lageret blir en permanent skatehall.

– Det blir en permanent skatehall her og så blir jo planene for et anlegg på Voldsløkka realisert. Med ett har vi fått «sparka skatingen» i Oslo opp et hakk, sier Terje Håkonsen.

– Store krefter i sving

Snøbrettkjøreren er begeistret for at X Games Oslo gjør at det blir fortgang i gamle planer som har blitt liggende i skrivebordsskuffene i Oslo kommune.

X GAMES-ARENA: På sirkustomta på Tøyen kan anlegget for Big Air og Snowboard-konkurransene blI seende slik ut. Foto: ,

– Det er store krefter i sving, da flytter ting seg litt fortere, sier Håkonsen til VG. Han var til stede da papirene ble signert og ESPN og TV 2 lanserte konkurranseprogrammet for X Games Oslo, som arrangeres fra 24. til 28. februar neste år - bare dager før VM i skiskyting i Holmenkollen.

Mens skateboardkonkurransen foregår i skur 13, skal de ekstreme vinteridrettene foregå på Tøyen (sirkustomta) og Oslo Vinterpark (Wyller).

X Games i Oslo arrangeres fra 24. til 28. februar neste år. ESPN og TV 2 skal samarbeide om produksjonen, og TV 2 planlegger for 21 timer med direktesending. Oslo kommune bruker 42 millioner på arrangementet, TV 2 har et budsjett på 10 millioner kroner.

De beste kommer

Skateboardkonkurransen avholdes ved Oslo Havn, mens de vinterlige idrettene gjennomføres i Tøyen Arena og Oslo Vinterpark. Slik ser programmet ut:

25. februar: Skateboard, street, damer og herrer. Skur 13 på Filipstad brygge
26. februar: Snowboard SuperPipe, damer og herrer, Wyllerløypa/Oslo Vinterpark
27. februar: Snowboard og ski Big Air, damer og herrer, Tøyen (samme kveld skal en internasjonal toppartist spille i Big Air-arenaen)
28. februar: Ski SuperPipe, damer og herrer, Wyllerløypa/Oslo Vinterpark.

BRETT PÅ SAK: Kulturbyråd Hallstein Bjercke (V) hadde sitt eget rullebrett med seg på lanseringen i Oslo. Med seg hjem fikk han logoen for X Games Oslo. Foto:Jostein Magnussen,VG

22 av verdens beste utøvere er allerede bekreftet klar for X Games Oslo. Og til nå er 80 prosent av disse kvalifisert via ranking.

– Oslo skal være verdens vinteridrettshovedstad, og vi gleder oss til at verdenseliten kommer til Oslo i februar. Jeg er sikker på at det vil inspirere unge i hele Norge til å ta på ski og brett og komme seg ut i bakken. Vi støtter X Games Oslo fordi vi får vist frem nye sider av idrettsbyen Oslo, og vi ønsker å presentere Oslo som verdens beste kompaktarena for kultur og idrett, sier kulturbyråd Hallstein Bjercke (V).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder