Sulland avklarer etter Mørks signering: – Jeg skal ikke spille for Györ

FREDERIKSHAVN (VG) Hun forlot Larvik etter mindre og mindre spilletid i konkurranse med Nora Mørk (24). Nå bekrefter Linn Jørum Sulland (31) at hun drar fra den ungarske klubben før Mørk kommer til høsten.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er en god signering for Györ, sier Linn Jørum Sulland til VG.

– Det er fint at Nora skal spille i Györ og at Györ vil at hun skal spille der. Men jeg skal ikke spille der i hvertfall, avklarer hun og forklarer.

– Kjæresten fikk ett års permisjon og vi dro for å oppleve ett år i Györ. Jeg har aldri tenkt på at jeg skal være der lenger. Så å dra hjem eller et annet sted til sommeren har hele tiden vært planen.

Dermed kan gamleklubben Larvik igjen være aktuell for Sulland som spilte i Larvik-trøya i seks år frem til sist sommer.

Torsdag ble det klart at Mørk forlater Larvik til fordel for Györ. Den ungarske toppklubben har to høyrebacker fra før av, deriblant norske Linn Jørum Sulland og det ungarske stortalentet Planéta Szimonetta (21 år).

– Det er utenkelig at de beholder alle tre neste sesong, sier håndballekspert i TV 2, Randi Gustad til VG.

Les også: Mørk får topplønn i Györ

Sulland vraket i mai et kontraktstilbud fra Larvik for å signere med Györ. Kontrakten strekker seg frem til sommeren. Nora Mørk har signert en treårskontrakt.

Signal

VELKOMMEN ETTER: Nora Mørk (til høyre) har avklart fremtiden. Det blir Györ der både Heidi Løke (til venstre) og Linn Jørum Sulland (nr. tre fra venstre) spiller. Lørdag åpner Norge VM mot Russland. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Sulland slet med skader de siste sesongene i Larvik. De to siste sesongene fikk Mørk mest spilletid på høyre backposisjon i klubben. Det var likevel Sulland som regjerte da Larvik vant sin største triumf, Champions League-finalen, for fire år siden.

Les også: Mørk om kjærestens Russland-eventyr

– Det er en merkelig situasjon for Sulland, sier den ungarske sportsjournalisten Tamas Nedelykov.

Han jobber for avisen Nemzeti Sport Online og har fulgt den ungarske klubben i en årrekke. Han tror Mørk-overgangen er et klart signal fra klubbledelsen.

Selvtillit

– Det kan selvsagt endre seg i andre del av sesongen, men jeg tror ikke jeg ville beholdt Sulland. Jeg synes ofte det virker som om hun mangler selvtillit i spillet sitt. Kanskje hun trenger litt mer tid, sier Nedlykov.

VG+: Nora Mørk: Perfeksjonisten

Randi Gustad er også sikker på at Mørks inntreden i Györ ville ha påvirket Sullands spilletid.

– Mørk har definitivt hatt innvirkning på Sullands proffkarriere, sier den tidligere landslagsspilleren, som tror VM denne måneden vil være et godt utstillingsvindu for Sulland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder