Slik var OL-natten: Sverige med håndkleprotest, sjokktap i tennis og fransk drama

Michael Phelps (31) stjal overskriftene med to gull, men det er mye mer å ta med seg fra OL-natten i Rio.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Sveriges håndballherrer var hardt presset da de skulle møte Egypt, men de tapte 25-26 i en dramatisk kamp og står dermed uten poeng etter to kamper. Veien mot kvartfinale blir knallhard.

Les mer: Kineserne raser etter flaggtabbe: – Ingen feil er tillatt!

Håndkle på banen

– Det er bare å klatre opp på hesten igjen. Jeg synes fortsatt vi har bra sjanser. Det er tre kamper igjen, og nå møter vi forsvar som kanskje passer oss litt bedre, sier den svenske spilleren Kim Andersson ifølge NTB.

Men svenskene var rasende etter det knepne nederlaget. Avisene Expressen og Aftonbladet skriver at Sverige har levert en protest til forbundet og arrangørene fordi en egyptisk spiller løp inn på banen med et hvitt håndkle (!) over skuldrene. Dette var i løpet av kampens siste sekunder da Sverige jaktet utligning.

– Vi vil få dette testet siden han ikke gikk med klær som er en del av regelverket. Dette har man jo vært så nøye på den siste tiden. Dommerne skal se slikt og straffe det. Hadde det gitt utvisning ville de vært én mann mindre, noe som ville gitt oss større muligheter til å score, sier landslagssjef Stefan Lövgren til Aftonbladet.

Det gikk bedre med Sveriges kvinnelandslag i fotball. Etter 0-0 mot Kina sikret de tredjeplassen i sin OL-gruppe, og de går videre til kvartfinalen som nest beste treer.

I kvartfinalene skal Sverige møte turneringsfavoritt USA. Brasil skal spille mot Australia, Kina skal møte Tyskland, og Canada skal ut mot Frankrike.

Williams-sjokk

Den amerikanske svømmelegenden Michael Phelps er på alles lepper etter nattens bragder. Først vant han OL-gull nummer 20 i karrieren. 70 minutter senere vant han OL-gull nummer 21. Tidenes olympier er også Rio-OLs konge for øyeblikket med tre gull allerede.

Tenniseneren Serena Williams stod for nattens andre store nyhet da hun røk ut av kvinnenes tennisturnering allerede i åttedelsfinalen mot den ukrainske 21-åringen Jelina Svitolina.

Kjempesjokk i OL: Serena Williams knust av 21-åring: – Helt ubegripelig

– Serena ute av OL. I strake sett. Mot Svitolina. Nå kan ikke tennisen i OL bli stort sykere. Helt ubegripelig. Sjokk etter sjokk, skriver TV 2s tenniskommentator Eirik Fure på Twitter.

Les også: NRK-Ramm kuppet Bolt-show med reggae: – Sykeste jeg har gjort

Fransk tennisspiller vraket

Når vi først er inne på Frankrike: Landet sikret i går sine to første gullmedaljer i Rio-OL, men nattens hendelser var av det mindre lystige slaget for franskmennene.

Tennisspilleren Benoît Paire er nemlig fjernet fra Frankrikes OL-lag for å ha «hånet regelverket». Uttalelsene i etterkant antyder at det innebærer rangling og alkoholinntak.

KASTET UT: Franske Benoit Paire er kastet ut av den franske OL-troppen. Foto: William West AFP

– Dette er ikke første gang han er blitt advart. Det franske laget, det er ikke en åpen bar. Det er regler å følge. Vi tok avgjørelsen mandag kveld, sier Arnaud di Pasquale, teknisk direktør i den franske tennistroppen, og legger til:

– Vi så ikke mye til ham i OL-landsbyen. Du kan ikke håne reglene og drakten på denne måten.

Les også: OL-stjernens alkohol-skandale ryster Nederland

Ledecky-gull igjen

Phelps var ikke den eneste amerikaneren som tok OL-gull i svømming i natt. Det gjorde også Katie Ledecky på kvinnenes 200 meter fri i natt. Det var hennes andre gull så langt i Rio-OL.

– Det var virkelig et tøft løp og det gjorde veldig vondt. Jeg er ganske sikker på at det er det nærmeste jeg har vært å kaste opp midt i et løp. Jeg er bare så glad for at jeg fikk hånden min på veggen først, sier Ledecky ifølge The Guardian.

Husker du? Denne OL-tabben gjorde at Nord-Korea ikke ville spille

Svensken Sarah Sjöström tok sølv bak Ledecky. Bronsen gikk til australske Emma McKeon.

Den sterke ungareren Katinka Hosszú fortsetter å imponere i Rio. Hun hadde ingen OL-medaljer før årets sommerleker, men står nå med tre gull etter seieren på 200 meter medley. Tidligere i OL har hun vunnet 400-meteren i samme disiplin samt 100 meter rygg.

Hosszú vant 200-meteren på 2.06,58 – tre tidels sekund foran Siobhan-Marie O'Connor fra Storbritannia. Amerikanske Madeline Dirado på bronseplass var over to sekunder bak vinneren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder