TIPS: Magnus Carlsen mener folk bør sette pengene sine på disse tre hvis de skal tippe hvem som blir hans motstander i VM-kampen i november. Fra v.: Levon Aronian, Fabiano Caruana og Sergej Karjakin. Foto: QATAR MASTERS, OLE KRISTIAN STRØM og NTB SCANPIX ,

Magnus Carlsens tips: Disse kan bli min VM-motstander

EKEBERG (VG) Magnus Carlsen (25) peker på tre mann som favoritter til å bli hans motstander i VM-kampen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

VM-kvalifiseringen, den såkalte kandidatturneringen, går i Moskva fra 10. til 30. mars.

I snøhavet på Ekeberg, etter innspillingen av «Aamodt og Kjus på bortebane», legger Carlsen for første gang ut om hvem han tror kommer til å vinne.

Les også: Håper New York gir rekordpott for Carlsen.

– Er Hikaru Nakamura ønskemotstanderen i New York, spør VG?

– Det hadde vært morsomt, men jeg tror ikke at han kommer til å vinne.

– Hvem er din favoritt?

– Jeg tror det blir én av disse tre: Fabiano Caruana, Levon Aronian og Sergej Karjakin.

Les også: Denne 6. divisjonsspilleren var den eneste av 70 som slo Carlsen.

– Det er det jeg vil si. Alt annet blir ren gjetting. Så hvis jeg skulle sette penger på kandidatturneringen, ville jeg sette dem på én av disse.

Magnus Carlsen vet hvor tøff kandidatturneringen kan være. Han vant selv i 2013, etter en vanvittig avslutning der han var totalt utkjørt under de siste partiene.

– To av disse er i din alder, Caruana (23) og Karjakin (26)?

– Tja, det kan du si. Som jeg har sagt tidligere: Det ville være rart om jeg skulle møte Viswanathan Anand en tredje gang. Og det vil overraske meg om Veselin Topalov eller Peter Svidler klarer det, sier Carlsen om de tre eldste i feltet.

Har du sett denne sjakk-snakkisen: Hva skjer bak Magnus Carlsen?

– Men jeg må si at jeg føler Aronian mer som min generasjon, selv om han er noen år eldre, sier Carlsen om den 33 år gamle armeneren, som er en god kompis av verdensmesteren.

– Hvorfor ser du på ham som din generasjon?

– Fordi vi begynte å spille toppturneringer omtrent samtidig. Jeg ser faktisk Aronian mer som min generasjon enn Caruana.

I alt åtte mann kjemper om retten til å møte Magnus Carlsen. I tillegg til de syv nevnte, er det nederlenderen Anish Giri – han som aldri har tapt for Carlsen, men som på den annen side aldri har vunnet en superturnering.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder