SKADET: Sebastien Bellin ligger på gulvet minutter etter at bombene gikk av på flyplassen i Brüssel. Til høyre: Belgias landslagskaptein i fotball Vincent Kompany, som tirsdag uttrykte sin medfølelse for terrorofrenes familier. Foto: Ketevan Kardava , AP

Eks-landslagsspiller skadet i terrorangrepet

Kompany: – Uskyldige mennesker betaler prisen igjen

Sebastien Bellin (38), tidligere belgisk landslagsspiller i basket, ble alvorlig skadet i tirsdagens terrorangrep i Brüssel.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Bellin var på flyplassen i Brüssel hvor ti personer ble drept. Belgiske myndigheter har bekreftet at bombeangrepet på flyplassen er et selvmordsangrep og betegner det som terror.

Sebastien Bellin skal ha blitt kastet nærmere 20 meter av eksplosjonen, melder hans tidligere profesjonelle klubb BC Telenet Oostende på Twitter.

Klubben meldte tidligere tirsdag at Bellin hadde vært gjennom sin første operasjon, men at det fremdeles var splinter i kroppen. I en hilsen ønsker klubben Bellin all mulig styrke og god bedring.

Et bilde viser at den lange mannen liggende på bakken med en blodpøl under bena.

Bakgrunn: Disse tre kan ha stått bak angrepene på flyplassen

Belgiske idrettsutøvere er rystet av terroren i Brüssel.

Det belgiske fotballandslaget, som etter planen møter Portugal til privatlandskamp i Brüssel førstkommende tirsdag, avlyste tirsdagens trening.

Belgias forrige hjemmekamp, mot Spania 17. november i fjor, rett i etterkant av Paris-terroren, ble avlyst etter en sikkerhetsvurdering av belgiske myndigheter.

– Forskrekket og opprørt. Uskyldige mennesker betaler prisen igjen. Mine tanker får til ofrenes familie. Jeg ønsker at Brüssel opptrer med verdighet. Vi er alle rammet, men vi må avvise hat og hatets forkynnere. Uansett hvor vanskelige det måtte være, skriver landslagskaptein Vincent Kompany på Twitter.

Han er riktignok skadet og var ikke hjemme på landslagsoppdrag. En rekke andre belgiske stjerner uttrykte forferdelse og kondolanser på sosiale medier tirsdag.

– Kan ikke tro ag jeg leser dette igjen, skriver Tottenhams Jan Vertonghen – med referanse til terrorangrepet i Paris.

My thoughts and prayers are with everyone affected by the horrific attacks on our city. #PrayForBrussels 🇧🇪

– Forferdelig å se det som skjer i Brüssel, skriver Manchester Uniteds belgiske stortalent Adnan Januzaj.

Rapporter om antall drepte i terroranslagene varierer utover dagen. Belgiske myndigheter bekrefter at 30 personer ble drept i de to terrorangrepene. Ti ble drept på flyplassen, og 20 personer ble drept på t-banestasjonen.

Ifølge propagandabyrået Amaq, som har tette bånd til IS, hevder terrororganisasjonen at de står bak angrepene i Brussel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder