FÅR ROLLE I THE SIMPSONS: Magnus Carlsen gliser bredt under Norway Chess i år.
FÅR ROLLE I THE SIMPSONS: Magnus Carlsen gliser bredt under Norway Chess i år. Foto: Ole Kristian Strøm VG

Nå får du se Magnus Carlsen i «The Simpsons»

SPORT

SAN DIEGO/OSLO (VG) Magnus Carlsen (25) føyer seg ved nyttår inn i rekken av verdensstjerner som har spilt en gjesterolle i den ikoniske tegnefilmserien «The Simpsons».

Publisert: Oppdatert: 23.07.16 22:55

Det er manusforfatter av serien, Al Jean, som lørdag kveld på den årlige Comic Con-messen i San Diego bekrefter at 25-åringen er med kommende sesong.

Fra før har en rekke store stjerner, som Britney Spears, Michael Jackson og David Beckham, gjort gjesteopptredener i serien som flere ganger har blitt kåret til en av de beste gjennom tidene.

– Det er gøy å være en del av den klubben der! sier Magnus Carlsen selv til VG.

Han har ikke selv sett hvordan hans animerte «jeg» blir, men «Magnus-figuren» er laget. Replikkene er spilt inn i et studio i Oslo og TV-seerne får møte nordmannen i en episode som kommer på nyåret.

– Jeg synes dette er gøy, sier Carlsen, og svarer humoristisk på hva han faktisk har gjort.

– Jeg har lånt ut min dyrebare stemme!

Les også: Her er traileren til «Magnus»-filmen

Manageren: – En ære

Manager Espen Agdestein ønsker ikke si så mye om Carlsens nye rolle. Han visste ikke at nyheten var offentliggjort, men letter likevel litt på sløret når han blir spurt om hva dette betyr for sjakkverdensmesteren.

– Det er jo en ære. De har ikoniske figurer som gjør gjesteroller i Simpsons-serien. Serien er en slags kulturell «institusjon» i verden. Samtidig ønsker jeg ikke så i så mye mer før jeg får vite mer fra produsenten, sier Agdestein.

– Hva sier det standingen til Magnus akkurat nå?

– Det er verdens beste sjakkspiller. Det er en posisjon med høy status i verden selvfølgelig. Simpsons er en serie som treffer mange mennesker og en ære for Magnus. Hvis du har som mål å gjøre sjakk mer populært i verden er dette en fin mulighet.

Fått med deg denne? Hyller Carlsens EM-stunt

Omstridt serie

The Simpsons har blitt en gullkalv for TV-kanalen Fox. Situasjonskomedien følger Simpsons-familien på fem, har holdt på 28 strake år og har rekorden for den lengste manusdrevne primetime-serien på TV.

Animasjonsklassikeren er kjent for å ha et skråblikk mot mangt og mye – og er ikke udelt populær. Iran har bannlyst serien, og i Tyrkia har TV-kanalen som sender den, blitt ilagt bøter. Også i hjemlandet USA har «The Simpsons» skapt bølger flere ganger.

Da George Bush var president, oppfordret han familier til ikke å prøve å ligne «The Simpsons». Amerikanske medier skal også da serien var fersk ha omtalt den som umoralsk, deriblant Chicago Sun-Times, som valgte å skrinlegge sin «The Simpsons»-stripe. Samtidig konkluderte amerikanske TV-kommentatorer raskt med at TV-serien var blant 90-tallets ti beste – med beskrivelser som «skarp, skrudd, opprørsk og uortodoks».

Les også: Porsche fjernet Sjarapova fra reklame med Magnus Carlsen

Her kan du lese mer om