Målløs «snøballkrig» i Tromsø: – En parodi

TROMSØ (VG) (Tromsø-Start 0-0) Hverken Start eller Tromsø klarte å sette ballen i mål i det som lignet mer en snøballkrig enn en fotballkamp.

Jørund Wessel Carlsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Fire minus og tett snøvær ventet spillerne da Tromsø tok imot Start på Alfheim til årets første hjemmekamp. Snøen lavet ned gjennom hele kampen, og gjorde det vanskelig å spille fotball.

– Føret er som det er. Vi bor langt nord, og må ta høyde for at det snør i mars. Det er ingen unnskyldning for at vi ikke tar tre poeng i dag, sier TIL-kaptein Simen Wangberg til VG.

VG Live: Slik var snøballkrigen på Alfheim

I minuttene før kampstart jobbet banemannskapene på spreng for å rydde banen for snø, og da Start trente fredag morgen måtte de gulkledde måke banen selv.

– Vi leverer en brukbar bortekamp. Med enda mer råskap hadde vi straffet dem og tatt alle poengene, sier Starts trener Steinar Pedersen til VG.

Landslagssjef Høgmo: Vil ha høst-vår-serie

- En parodi

Flere stilte spørsmål til hvorvidt det er lurt å spille utenførsfotball nord for polarsirkelen i midten av mars.

Slik svarte spillerne før sesongen: Hvilket lags supportere liker du dårligst?

Fra tidligere undersøkelser: Tre tippeliga-spillere har fått kampfiksing-tilbud

Traff tverrliggeren

Det var ikke særlig mye å glede seg over på Alfheim fredag kveld. 40 minutter var gått da et nedkjølt publikum fikk kampens første målsjanse, og det var Start som var meget nære å ta ledelsen like før pause.

En corner fra Matias Rasmussen ble stanget i tverrliggeren av Tapio Heikkilä, midtstopperen som scoret Starts mål i serieåpningen.

VG Lupen: Tror TIL rykker ned
VG Lupen: Start ender sist

BRENNHET ISLENDING: Starts Eirik Wichne i løpsduell med Tromsøs stjerneskudd Aron Sigurdarson. Foto: Rune Stoltz Bertinussen NTB scanpix

Småfarlig islending

1. omgang var god sovemedisin, men rett etter hvilen var det litt mer fart i hjemmelaget, anført av en meget frisk Aron Sigurdarson. 22-åringen var mer enn en håndfull for Starts forsvar, og skapte problemer ved et par anledninger.

Ti minutter før slutt var islendingen like unna å sende Tromsø-fansen til himmels igjen. Et frispark fra rundt 25 meter ble skrudd i nettveggen.

Men ingen av lagene klarte å finne veien til mål, og dermed står både Start og Tromsø med to poeng og 1-1 i målforskjell etter to spilte serierunder.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder