Målløs «snøballkrig» i Tromsø: – En parodi

SPORT

TROMSØ (VG) (Tromsø-Start 0-0) Hverken Start eller Tromsø klarte å sette ballen i mål i det som lignet mer en snøballkrig enn en fotballkamp.

  • Jørund Wessel Carlsen
Publisert: Oppdatert: 18.03.16 22:54

Fire minus og tett snøvær ventet spillerne da Tromsø tok imot Start på Alfheim til årets første hjemmekamp. Snøen lavet ned gjennom hele kampen, og gjorde det vanskelig å spille fotball.

– Føret er som det er. Vi bor langt nord, og må ta høyde for at det snør i mars. Det er ingen unnskyldning for at vi ikke tar tre poeng i dag, sier TIL-kaptein Simen Wangberg til VG.

VG Live: Slik var snøballkrigen på Alfheim

I minuttene før kampstart jobbet banemannskapene på spreng for å rydde banen for snø, og da Start trente fredag morgen måtte de gulkledde måke banen selv.

– Vi leverer en brukbar bortekamp. Med enda mer råskap hadde vi straffet dem og tatt alle poengene, sier Starts trener Steinar Pedersen til VG.

Landslagssjef Høgmo: Vil ha høst-vår-serie

- En parodi

Flere stilte spørsmål til hvorvidt det er lurt å spille utenførsfotball nord for polarsirkelen i midten av mars.

Slik svarte spillerne før sesongen: Hvilket lags supportere liker du dårligst?

Fra tidligere undersøkelser: Tre tippeliga-spillere har fått kampfiksing-tilbud

Traff tverrliggeren

Det var ikke særlig mye å glede seg over på Alfheim fredag kveld. 40 minutter var gått da et nedkjølt publikum fikk kampens første målsjanse, og det var Start som var meget nære å ta ledelsen like før pause.

En corner fra Matias Rasmussen ble stanget i tverrliggeren av Tapio Heikkilä, midtstopperen som scoret Starts mål i serieåpningen.

VG Lupen: Tror TIL rykker ned
VG Lupen: Start ender sist

Småfarlig islending

1. omgang var god sovemedisin, men rett etter hvilen var det litt mer fart i hjemmelaget, anført av en meget frisk Aron Sigurdarson. 22-åringen var mer enn en håndfull for Starts forsvar, og skapte problemer ved et par anledninger.

Ti minutter før slutt var islendingen like unna å sende Tromsø-fansen til himmels igjen. Et frispark fra rundt 25 meter ble skrudd i nettveggen.

Men ingen av lagene klarte å finne veien til mål, og dermed står både Start og Tromsø med to poeng og 1-1 i målforskjell etter to spilte serierunder.

Her kan du lese mer om