IMPONERTE PÅ STANDPLASS: Fanny Horn Birkeland, her fotografert under VM i Holmenkollen, fikk ned 19 av 20 blinker i dag. Foto: Fredrik Solstad , VG

Birkeland med sesongbeste

To norske skiskytterjenter blant de åtte beste

Fanny Horn Birkeland (28) gikk seg kraftig opp og endte til slutt på en 6. plass på dagens jaktstart.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er faktisk det beste 28-åringen har gjort i verdenscupen i skiskyting denne sesongen.

Birkeland gikk ut som nummer 13 etter sprinten, men etter nær perfekt skyting med 19 treff var hun med i toppen på jaktstarten i Khanty-Mansijsk.

Marte Olsbu endte til slutt på en 8. plass. Tre bom ble for mye til en ny pallplass.

To norske på topp 10

Jenta som startet sesongen med en 65. plass på normaldistansen i Östersund, har hatt en fantastisk fremgang med gull i VM-stafetten og 3. plass og karrierebeste på torsdagens sprint i Russland.

I mål var hun drøyt 45 sekunder bak vinneren. Kaisa Mäkäräinen tok karrierens 19. verdenscupseier. Hun vant jaktstarten 1,5 sekunder foran Marie Dorin Habert og 5,7 sekunder foran Dorothea Wierer.

Med sin 4. plass i dag har tsjekkiske Gabriela Soukalova vunnet verdenscupen sammenlagt foran Marie Dorin Habert.

Skjøt seg bort

Kaia Wøien Nicolaisen gikk seg opp fra en 39. til 27. plass, mens Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 37 etter fire bom. Synnøve Solemdal lyktes heller ikke på standplass. Med fem strafferunder endte hun til slutt på en 49. plass.

Verdenscupen avrundes i morgen med fellesstart allerede klokken 10.20. Fanny Horn Birkeland og Marte Olsbu er de eneste norske jentene som får gå avslutningsdistansen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder