NYTT REMIS: Mot Anish Giri gikk det til slutt som det måtte gå - med remis. Det var deres tiende strake remis. Foto: Yerazik Khachatourian ,

Stormester: - Nå må Carlsen ta seg sammen

•  Carlsens sjette strake remis i London - og Giri-forbannelsen fortsetter

(Anish Giri - Magnus Carlsen 0,5-0,5) Magnus Carlsen (25) sliter med å vinne partier i London, og mot Giri (21) gikk han på sin sjette strake remis på like mange partier.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Mot remiskongen Giri var partiet imidlertid - noe overraskende - lenge åpent. Begge spillerne hadde muligheter i startfasen, men etter hvert var det unggutten fra Nederland som hadde opparbeidet seg et initiativ. Giri turte imidlertid ikke å gi alt for seier, feiget litt ut, og dermed endte det med remis.

– Feigt og skuffende av Giri. Han viser rett og slett at Magnus er bedre og at han ikke tør å ta risiko, sier internasjonal mester Johan Salomon på TV 2s sending idet Giri valgte Tc1 istedenfor f2-f4 i trekk 35.

Og etter 53 trekk tok de hverandre i hånda uten noen seierherre. Det er den siste remisen i rekken for en remis-spillende Magnus Carlsen i London. Fra før av sto han bokført med fem remis på fem partier.

VGs SJAKKSTUDIO: Slik forløp partiet seg, trekk for trekk

Dermed står Carlsen med seks strake remis i London Chess Classic, noe som ikke er helt vanlig for den norske verdensmesteren. At det skulle bli remis mot Giri, var imidlertid ikke helt uventet.

Magnus Carlsen har aldri, nå på 11 forsøk, slått Anish Giri i et parti klassisk sjakk. Det første møtet dem imellom endte med Giri-seier, og siden har de to spilt ti strake remis.

– Jeg forberedt meg på noe helt annet, men ikke det han spilte. Det er en gammel variant, jeg brukte å spille dette som hvit for ti år siden. Jeg husket ikke alt, så jeg prøvde å spille etter sunn fornuft. Jeg ble stående litt dårligere. Men brikkene mine er koordinerte, og løperen hans er inaktiv for øyeblikket. Men gradvis klarte han fri brikkene og stå bedre. Men han spilte litt minimalistisk til å få noen reelle sjanser, sier Magnus Carlsen etter partiet, og fortsetter: – Jeg tror ikke det var noen feil i dette partiet, men helt sikkert noen unøyaktigheter. Han burde klare å skape større problemer for meg, men det er alltid store sjanser for remis.

FÅTT MED DEG? Carlsen med i stjernespekket reklamefilm

Dagens uavgjortresultat gjør at Carlsen står med tre poeng etter seks partier i London Chess Classic, men selv uten partiseire er ikke sammenlagtseieren kjørt for den norske 25-åringen. Ingen har nemlig klart å stikke ordentlig fra i teten, så idet det gjenstår tre partier har Magnus Carlsen fortsatt en sjanse på seieren sammenlagt.

Da må han imidlertid begynne å vinne, og det er stormester Yasser Seirawan også klar på.

– Nå må Magnus ta seg sammen om han skal klare å vinne Grand Chess Tour. Det har vært noen ganske tamme remiser så langt i denne turneringen, sier han på den offisielle sendingen.

I JANUAR: Giri-forbannelsen fortsetter for Magnus Carlsen

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder