Bjørgen nektet å tro på samboerens rørende tårer

ALTA/OSLO (VG) Marit Bjørgen (38) ble hyllet overalt for sin eventyrlige karriere etter at hun fredag besluttet å legge opp. Men det var én person som gjorde et helt spesielt inntrykk.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg har faktisk aldri sett Fred Børre (samboeren og pappa til sønnen Marius) ta til tårene. Det gjorde sterkt inntrykk på meg, sier Bjørgen til VG, kort tid etter at hun i sitt aller siste renn gikk inn til NM-sølv bak Ragnhild Haga og foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen på bronseplass.

Les også: Slik blir Bjørgens nye liv

– Helt satt ut

Bjørgen takket ydmykt for alle hilsenene hun har fått gjennom døgnet fra hun i går valgte å offentliggjøre nyheten om at hun kom til å legge opp etter denne sesongen.

Skidronningen vil trekke frem alle de positive reaksjonene fra sine aller nærmeste, men det var Fred Børre Lundbergs NRK-opptreden som gjorde sterkest inntrykk.

Les også: Slik hyller Bjørndalen Bjørgen

NRK fikk være med da Lundberg fra Oslo fikk se Marit Bjørgen gå i mål i går. Det var en tydelig preget Lundberg som måtte ta til tårene av bildene gjennom TV-ruta.

– Jeg hadde ikke sett det, men tidligere på dagen i går sa han «at jeg hadde tårer i øynene jeg også». Da sa jeg at «det tror jeg ikke på». Da jeg så det på kvelden ble jeg helt satt ut. Jeg begynte å grine selv, beskriver Bjørgen samtalen med Lundberg.

– Da jeg snakket med ham på kvelden sa jeg «du gråt jo du også». Han sa «jeg sa jo det». Jeg blir rørt over å se det. Det har betydd mye for ham også, sier Bjørgen.

Les også: Bjørgens spesielle beskjed til mamma Kristin

Forsvinner ikke!

Hyllesten i hennes aller siste renn var massiv i NM-byen Alta. Langs løypene stod publikum med Bjørgen-plakater. Inne på stadion begynte heiaropene hver gang Bjørgen hadde gjort ferdig en runde.

– Jeg blir glad. Jeg hadde et smil om munnen hele veien, selv om det gjorde vondt i perioder.

Da hun suste over målstreken til andreplass stod lagvenninnene klare for å ta henne i mot. De hadde skrevet «Marit» på luene og vartet opp med en ikke altfor imponerende, men heller improvisert karriereslutt-dans.

– Det er veldig hyggelig. Det er dem jeg kommer til å savne. De har betydd mye for meg. At de tar meg imot er koselig og veldig hyggelig. Men jeg forsvinner ikke! Jeg vil være sammen med dem og ha kontakt med dem, sier Bjørgen.

Les også: Her er Bjørgens ti beste gull

Gleder seg til å møte guttene sine

Hun ble overøst med premier av arrangøren og folkemengdene samlet seg rundt seierspallen 50 meter fra målområdet.

Til slutt var Bjørgen nødt til å komme seg ut fra skistadion. Hun skulle nemlig rekke et fly i 15.00-tiden. Nå handler alt om én ting resten av helgen: Være sammen med Fred Børre Lundberg og sønnen, som gledet seg over mamma Bjørgens valg.

– Han sa i hvert fall på TV i går at «jeg ser deg imorgen». Han håper jeg kommer hjem nå. Jeg gleder meg til å komme hjem til guttene, sier Bjørgen - siste gang som aktiv i et skikkelig langrenn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder