SCORET: Til og med keeper Silje Solberg scoret for Norge mot Sveits. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Keeper-Solberg scoret i historisk stortap for Sveits

(Norge - Sveits 41–18) I sin 112. landskamp kunne keeper Silje Solberg (27) juble for sin første landslagsscoring da Norge påførte Sveits deres største tap i historien.

Artikkelen er over ett år gammel

Sveits eksperimenterte med å ta ut keeper og spille med sju utespillere i hvert eneste angrep.

I praksis fungerte det dårlig. Norge tok tidlig ledelsen 7–0, til slutt ble det også scoring for keeper Silje Solberg, som utnyttet det tomme målet med å score inne fra egen målgård.

les også

Trøblet mot Ukraina – drar til Karibia med verdensmesteren

Det var keeperens første landslagsmål i kamp, i kamp nummer 112. Norge vant til slutt hele 41–18 over Sveits i EM-kvalifiseringskampen, uansett betydde ikke kampen all verden, da håndballjentene allerede var kvalifiserte til mesterskapet i desember.

– Vi snakket om å slutte å kaste den i tomt mål. Det blir litt ambivalent, det er ikke så gøy å se spillere kaste ballen i åpent mål. Dette er en negativ del av håndballen, som også ødelegger for underholdningen, sukket landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV2, som var oppgitt over Sveits sin taktikk.

I tillegg til keeper-Solberg, scoret tvillingsøster Sanna ni mål, sju i åpent mål.

Laget har nå vunnet alle seks kampene i sin gruppe.

Datteren til treneren skinte

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har tidligere uttalt at lite rullering og mye belastning på enkeltspillere var en medvirkende årsak til at Norge tapte VM-finalen mot Frankrike i desember.

Den fella ønsker han å unngå i år.

– Hovedmålet er å få noen nye inn sammen med de etablerte og skape en større bredde i troppen, samtidig som det ikke blir for mange bytter, sa Hergeirsson til TV2.

Derfor fikk uerfarne spillere i landslagssammenheng som Ingvild Bakkerud fra Skrim (klar for Odense), Byåsens Moa Högdahl og Storhamar-spiller Tonje Enkerud muligheten.

les også

37-åring må betale 150.000 kroner i erstatning til Nora Mørk

Moa Högdahl er datter av Norges assistenttrener, Mia Högdahl, og var den av nykommerne i den norske troppen som fikk vist seg mest frem. Totalt satte hun inn fire mål fra sin back-posisjon.

Spiller veldedighetskamp søndag

Etter to kvalifiseringskamper avslutter de norske håndballjentene landslagssamlingen med en veldedighetskamp mot tidligere landslagsspillere i Larvik søndag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder