Ida Njåtun i OL-hallen i Pyeongchang.
Ida Njåtun i OL-hallen i Pyeongchang. Foto: Petr David Josek / TT / NTB Scanpix

Njåtun på 7. plass: - Et av mine beste løp

Publisert: Oppdatert: 12.02.18 15:33
SPORT

PYEONGCHANG/OSLO (VG) Ida Njåtun (27) endte på 7. plass på 1500 meter i OL - 1,2 sekunder bak pallen. Ireen Wüst (31) sørget for enda et nederlandsk skøytegull.

– Det er et av de bedre løpene jeg har gjort, og en av mine beste tider på lavlandsbane. Over tre sekunder fortere enn jeg gikk på her under VM i fjor, sier Ida Njåtun til VG i pressesonen.

Hun fikk tiden 1.56,46, Wüst (31) vant på 1.54,35.

– Hun er en stor utøver og kanskje en av tidenes beste på damesiden. Hun har tatt medaljer i Torino-OL (2006), Vancouver, Sotsji og her. Hun fortjener gullet; hun går bra teknisk, har «motor» og virker sta, sier Ida Njåtun om Wüst - som hun har trent sammen med en gang i blant.

Wüst tok sin tiende OL-medalje - fem av dem gull - på mandagens 1500 meter.

På spørsmål om hvilken karakter hun vil gi seg selv - en femmer, kanskje? - er hun litt nølende.

– Når man drømmer om noe veldig stort, er det vanskelig å bli superfornøyd når man ikke får det til, sier Ida Njåtun.

Hennes beste plassering i OL er 6. plass på 3000-meteren i Sotsji for fire år siden. Her tok hun 12. plass på den samme distansen.

– Det ble for tungt på slutten, konstaterte Eurosport-ekspert Mikael Flygind Larsen på direkten.

Njåtun måtte opp i 32.2 på siste runde.

– Jeg så hun begynte å skjære grimaser. Siste ytre ble tung, fortsatte Eurosports ekspertkommentator.

Njåtun ble nummer tre på 1500 meter i verdenscupen i Erfurt i slutten av januar. Da kom gledestårene. Hun har hatt et par tunge sesonger.

Lørdagens åpningsdistanse, 3000 meter, endte med trippel Nederland på pallen: Carlijn Achtereekte vant foran Ireen Wüst og Antoinette De Jong.

Denne gang ble det gull og bronse. Wüst vant foran Miho Takagi fra Japan, med Marrit Leenstra (som sprakk mot slutten) på tredjeplass.

Takagi har dominert 1500 meter denne sesongen. Japaneren er gått seirende ut av alle de fire verdenscup-konkurransene hun har deltatt i. Hun var ikke med i Erfurt, som var generalprøve før OL. Der viste Ireen Wüst (olympiamester på 1500 meter i 2010) toppform.

PS! OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar. Rettighetshaver Discovery og VG har et redaksjonelt samarbeid.

Her kan du lese mer om