En kamp unna semi

SPORT

SYDNEY (VG Nett) Bryteren Fritz Aanes er bare en kamp unna semifinale etter at han slo Amor Bach Hamba hele 12-0 i natt.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:21

- Jeg bryter om medalje hvis det går som nå, sa Narvik-gutten til VG Nett. Han er overrasket over at det har gått så lett i Sydney.

- Jeg vet hva jeg er god for, men dette er tross alt mitt første OL.

Overbeviste

Først slo han på overbevisende måte den tidligere georgieren, Gotcha Tsitsiashvili fra Israel i åpningskampen rett etter frokost her i Sydney.

Aanes har møtt ham to ganger tidligere og vunnet begge gangene med 3-1. Han har imidlertid aldri slått israeleren så ettertrykkelig som han gjorde denne gangen. Med en feiende avslutning sto det til slutt 7-3 til den Gävle-bosatte friskusen i 85-kilosklassen.

Salto

Han avsluttet forestillingen med en baklengs "vinnersalto". Det fikk publikum i bryterarenaen opp av setene: Aanes ble formiddagens absolutte publikumshelt, selv i konkurranse med legendariske Karelin som brøt på matten ved siden av ham.

Senere på dagen vant Aanes like overbevisende over 22-åringen Amor Bach Hamba fra Tunisia med siffrene 12-0.

Nå står bare en Jurij Vitt fra Usbekistan i veien for en semifinale for Aanes. Nordmannen er i en pulje med fire brytere der vinneren er klar for semifinale. Med tap i morgen har nordmannen fortsatt mulighet til å komme videre, men rett etter mandagens andre seier var det full forvirring blant de norske brytelederne om hva forutsetningene for dette er.

- Taper ikke

Aanes selv brydde seg lite om dette. Da VG Nett spurte han om hva som skjer hvis han taper, kom svaret kjapt og konsist:

- Jeg taper ikke!

Morgendagens motstander er langt bedre enn Tsitsiashvili, men Fritz Aanes vet hva som skal til for å nå semifinalen.

- Han er en god bryter, og jeg må være 100% konsentrert. Men da vinner jeg.

Her kan du lese mer om