KLART FOR BRÅK: Yngve Hallén trodde han hadde full kontroll da Per-Mathias Høgmo (til venstre) erstattet Egil Olsen (til høyre) som landslagssjef i september. Men en måneds bråk ventet. (Foto: HELGE MIKALSEN) Foto:

Hallén beklaget Drillo-bråket for NFF-tinget

Fotballpresidenten kaller herrelandslagets innsats nedturen i norsk fotball - og fra talerstolen kom Yngve Hallén med en ny beklagelse for bråket rundt avsettelsen av Egil Olsen som landslagssjef over for fotballtinget i ettermiddag.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

NFF byttet ut Olsen med Per-Mathias Høgmo foran de to siste kampene i VM-kvaliken 26. september i fjor. Hallén og generalsekretær Kjetil Siem havnet i en åpen strid med Drillo. Den ble ikke lagt død før 7. november.

- Dette var en vanskelig sak for forbundsstyret, da mannen som var landslagssjef var den samme mannen som på 90-talet skapte drømmene om mesterskap for herrelandslaget. Vi forela saken for Egil og mente vi hadde en god aksept for å handle som vi gjorde. Mediadekningen, som startet noen uker etterpå, viste at forståelsen av dette var forskjellig, noe forbundsstyret og jeg beklager. Dette skapte en støy som var med å så tvil om våre verdier, sa Hallén i sin åpningstale til de over 200 delegatene på Lillestrøm.

- Vi har erkjent at vi i forkant av styrebehandlingen burde hatt en tettere dialog med Drillo. Det kunne ha løst mye, har Hallén tidligere sagt til VG.

NFF innrømmet feil, beklaget og betalte Olsens saksomkostninger.

Og i dag fikk altså hele Fotball-Norge Halléns beklagelse for en måned med bråk og stridigheter.

- Forbundsstyret ville bidra til ny glød inn i landslaget og gi den nye landslagssjefen tid til å bygge sitt lag. Ideen om at Per-Mathias skulle overta før VM-kvalifiseringa var slutt kom opp, forklarte Hallén fra talerstolen.

Men landslaget med Høgmo tapte klart for Slovenia og greide bare uavgjort mot Island. Dermed havnet toppseedede Norge på fjerdeplass i VM-gruppen.

- Nedturen var at dette er den syvende åpningstalen på rad at presidenten må beklage at vi heller ikke denne gangen greide å kvalifisere oss til et mesterskap med herrelandslaget, sa Hallén.

Norge har ikke deltatt siden EM i Nederland og Belgia i år 2000.

Yngve Hallén påpekte at Norge også hadde store oppturer i 2013. Hans seierspall er slik: 1. Kvinnelandslagets EM-sølv. 2. U21-landslagets EM-bronse, 3. Tidenes største aktivitet for de yngre landslagene.

Les også: Breddefotballen angriper NFF

Han trakk også frem utviklingsarbeidet, satsingen på prosjektene «kvalitetsklubb» og «treningsøkta.no» og «Handshake for Piece» som store suksesser i 2013.

Fotballtinget pågår til søndag. Det er ikke ventet den helt store dramatikken. Selv om det nok blir heftig debatt om serieordningen for kvinner, nierfotball og eliteserieklubbenes 2. lag.

Det er ventet at Yngve Hallén for andre gang blir gjenvalgt søndag formiddag. Han er innstilt av en delt valgkomité (4-2), men det har fortsatt ikke dukket opp kjente motkandidater.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder